Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung toont 2013 Smart TV mogelijkheden en vormgeving

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 1:08 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft tijdens CES 2013 verschillende nieuwe producten gepresenteerd, waaronder een Ultra HD TV en een OLED TV, maar de Koreaanse fabrikant schonk ook erg veel aandacht aan haar Smart TV platform dat op het merendeel van alle modellen te vinden is. In 2013 introduceert Samsung een nieuwe look voor het platform met nieuwe slimme mogelijkheden.

Nieuwe Smart Hub interface

Vlak voordat de CES van sart ging toonde Samsung al een aantal foto’s en een teaser video waarin de nieuwe interface deels getoond werd en vandaag heeft de fabrikant het complete platform, inclusief alle nieuwe TV series, aan het publiek getoond. De nieuwe Smart TV interface, ook wel Samsung Hub of Smart Hub genoemd, is beschikbaar voor alle nieuwe modellen uit de 6400 serie of hoger en zelfs voor de 2012 LCD en plasma modellen waarop de Smart Evolution Kit aangesloten kan worden. De prijs van de Evolution Kit zal tussen de 150 en 350 euro liggen.

Homescreens en S-recommendation

Samsung heeft voor de nieuwe interface gekozen voor een ontwerp dat gebaseerd is op verschillende homescreens of panelen; TV, Films & TV Series, Foto & Video, Social Media en Apps. Elk homescreen bevat content gerelateerd aan de betreffende categorie wat varieert van suggesties tot uitgelichte onderdelen. Samsung geeft suggesties voor interessante content door bij te houden waar je naar kijkt, zowel qua video content als websites en social media. De functie heeft de naam S-recommendation meegekregen en geeft je aanbevelingen voor TV zenders, video on demand films en series, social media websites en je eigen content. Het is natuurlijk handig als dit per persoon in het huishouden gescheiden is en daarom bieden de TV’s de mogelijkheid verschillende accounts aan te maken. De 7500 serie modellen en hoger beschikken zelfs over een camera die gezichten herkent en de Smart Hub hierop afstemt.

Video preview

In onderstaande video vind je een korte eerste indruk van het nieuwe Smart TV platform van Samsung.

Smart Interaction

Binnen de Smart Hub interface kan natuurlijk weer genavigeerd worden middels de verschillende Advanced Smart Interaction mogelijkheden. Naast de simpele afstandsbediening kun je door content bladeren middels spraak en middels bewegingen. Samsung heeft Smart Interaction verbeterd waardoor je nu ook middels twee handen commando’s uit kunt voeren, bijvoorbeeld om in te zoomen op een bepaald element.

Quad-core processor

Om alles vloeiend te laten draaien heeft Samsung de in 2012 geïntroduceerde dual-core processor vervangen voor een quad-core variant. Deze processor heeft een kloksnelheid van 1,35GHz en is daarmee 3,6 keer sneller dan de voorgaande dual-core chips. Ook hier geldt dat alleen de high-end modellen gebruikmaken van de quad-core processor.

Samsung-Smart-TV-2013

Smart Evolution

Ook de Smart Evolution feature is weer van de partij, wat inhoudt dat de middenklasse en high-end modellen uit de 2013 line-up in de toekomst uitgerust kunnen worden met de Smart Evolution Kit. Hiermee heb je bijvoorbeeld over een jaar de beschikking over een nieuwe en krachtigere processor en een mogelijk nieuwe Smart TV interface. Daarvoor hoef je dus niet per se een nieuwe TV te kopen.

Meer Samsung producten voor 2013

Natuurlijk heeft Samsung in 2013 weer een zeer groot assortiment aan home cinema producten. Via onderstaande links kun je alle nieuwe producten vinden.

Samsung 2013 home cinema line-up
Samsung 2013 LCD TV line-up
Samsung 2013 plasma TV line-up
Samsung 2013 OLED TV
Samsung 2013 Ultra HD TV line-up

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.