Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung toont 2013 plasma TV line-up met F8500 topmodel

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 14:33 CategoriePlasma tv's

Plasma TV’s moeten de laatste tijd flink aan populariteit inleveren ondanks het feit dat ze nog steeds de beste beeldkwaliteit bieden. Gelukkig geven plasma fabrikanten LG, Panasonic en Samsung de moed niet op en worden er voor 2013 gewoon nieuwe plasma TV series gelanceerd die nog diepere zwartwaarden moeten bieden maar ook slanker en slimmer zijn.

Update: Samsung heeft inmiddels haar complete 2013 plasma TV line-up bekendgemaakt.

Eerder vandaag kwam de 2013 LCD TV line-up van Samsung al voorbij en nu kijken we naar een gedeelte van de 2013 plasma TV line-up van de fabrikant. Helaas heeft Samsung nog maar weinig informatie vrijgegeven over alle modellen die in de line-up gelanceerd zullen worden en ook ontbreken er nog veel specificaties van de modellen die de fabrikant wel getoond heeft.

Samsung F8500 plasma TV serie

Eigenlijk heeft Samsung het tijdens CES 2013 maar over één plasma TV serie gehad; de F8500 serie. Volgens de Koreaanse fabrikant bieden de modellen in deze serie zwartwaarden zoals we nog niet eerder gezien hebben maar ook de helderheid van het scherm is volgens de fabrikant flink verbeterd. Vooral bij de weergave van 3D materiaal, waarvoor de actieve 3D techniek nog steeds gebruikt wordt, zou dit tot een comfortabelere kijkervaring moeten leiden. Samsung stelt zelfs dat de zwartwaarden van de F8500 serie modellen achtmaal beter zijn dan die van de LCD/LED TV series en dat de helderheid op hetzelfde niveau ligt als deze modellen. Ook zijn de TV’s uitgerust met een quad-core processor, Samsung’s vernieuwde Smart TV platform, nieuwe Smart Interaction mogelijkheden en een ingebouwde Wifi module.

Samsung-F8500-plasma-2

Prijs en beschikbaarheid

De F8500 plasma TV serie moet in het tweede kwartaal van 2013 in Nederland te koop zijn en komt in een 51 inch, 60 inch en 64 inch schermformaat. Helaas is een adviesprijs nog niet bekendgemaakt.

Meer Samsung producten voor 2013

Natuurlijk heeft Samsung in 2013 weer een zeer groot assortiment aan home cinema producten. In het 2013 home cinema overzicht vind je alle producten die Samsung in 2013 lanceert, waaronder HDTV’s, 4K Ultra HD TV’s, OLED TV’s, Blu-ray spelers en home cinema systemen.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.