Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung toont 2013 LCD/LED TV line-up met F8000 topmodel

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 14:19 Categorie3D

Samsung heeft deze week tijdens CES 2013 al heel wat nieuwe producten gelanceerd, waaronder Ultra HD TV’s, een vernieuwde OLED TV, de Smart Evolution Kit en zelfs een vernieuwd Smart TV platform met nieuwe slimme mogelijkheden. Maar, een belangrijk onderdeel moeten we nog behandelen en dat is de 2013 LCD TV en plasma TV line-up, te beginnen met de LCD modellen.

Update: Samsung heeft inmiddels haar complete 2013 LCD TV line-up bekendgemaakt.

Zoals we van Samsung gewend zijn worden er dit jaar weer een groot aantal LCD TV series gelanceerd. De Koreaanse fabrikant heeft nog niet alle series bekendgemaakt en heeft daarbij ook alleen de belangrijkste features van de betere series gepubliceerd. Maar, we kunnen dus al een eerste overzicht maken waarin de nieuwe F8000 LCD TV serie bovenaan zal staan. Dit is de vlaggenschip serie voor 2013 en beschikt dan ook over alle Smart TV vernieuwingen, hardware verbeteringen en het nieuwe slanke design.

Samsung F8000 LCD TV serie

De Samsung F8000 LCD/LED TV moet volgens de fabrikant de beste kijkervaring bieden die je momenteel kunt vinden. De modellen in de serie beschikken over levendigere en rijkere kleuren, een hoger contrast en vooral ook een hogere helderheid dan de voorgaande modellen. Samsung maakt gebruik van de Micro Dimming Ultrimate techniek die moet zorgen voor een hoog contrast en diepe zwartwaarden. Ook zijn de TV’s uitgerust met een quad-core processor, Samsung’s vernieuwde Smart TV platform, nieuwe Smart Interaction mogelijkheden en een ingebouwde Wifi module. Daarnaast kan 3D weergave middels de actieve 3D techniek natuurlijk niet ontbreken. De F8000 LCD TV serie komt in een 46 inch, 55 inch, 60 inch, 65 inch en 75 inch schermformaat.

Samsung-F8000-serie-2

Samsung F7500 LCD TV serie

Een stapje lager vinden we de F7500 LCD TV serie. Volgens Samsung is het design een van de unieke elementen van deze serie, de fabrikant noemt het zelfs een ‘dramatische design revolutie’. De modellen in de serie beschikken over een zeer slank frame rondom het display met ‘rose gold’ accenten en subtiele lijnen. Verder zijn de TV’s uitgerust met Samsung’s Micro Dimming Pro technologie voor een hoger contrast en een optimale weergave van details. De F7500 modellen beschikken over dezelfde quad-core processor als die in de F8000 serie, waarmee dus alle nieuwe Smart TV en Smart Interaction features te gebruiken zijn. De serie komt in een 46 inch, 55 inch en 60 inch formaat.

Prijs en beschikbaarheid

Beide series moeten in het tweede kwartaal van 2013 op de Nederlandse markt verschijnen. Adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Meer Samsung producten voor 2013

Natuurlijk heeft Samsung in 2013 weer een zeer groot assortiment aan home cinema producten. In het 2013 home cinema overzicht vind je alle producten die Samsung in 2013 lanceert, waaronder HDTV’s, 4K Ultra HD TV’s, OLED TV’s, Blu-ray spelers en home cinema systemen. • Delen:

Reacties

 1. jordy schepers
  10 januari, 2013 om 19:15

  Goedendag

  ik ben al geruime tijd opzoek naar een grootte samsung tv
  eerst dacht ik aan een samsung es8000 60 inch
  toen kwam de nieuwe samsung es9000 75 inch ( deze tv is toch beter en nieuwer ??)
  deze tv heb ik in het echt bekeken en ik was perpleks)
  maar nu kom samsung met haar nieuw line up
  nu zit ik te denken aan de nieuwe samsung f8000 75 inch deze is toch nog weer beter dan de 9000 serie ??

  maximale bestedings bedrag +- 8000 euro

  jordy schepers

  • Martijn Chel
   10 januari, 2013 om 19:23

   Dat is nog lastig in te schatten maar ik ga er vanuit dat de beeldkwaliteit ook weer verbeterd is.. Maar, je kunt natuurlijk altijd blijven wachten. De ES8000 was al erg goed.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.