Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung introduceert HT-F9750W home cinema set en nieuwe soundbar

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2013, 12:52 Categorie3D

De Consumer Electronics Show 2013 gaat morgen officieel pas van start maar Samsung heeft vandaag al het een en ander onthuld. De Koreaanse fabrikant komt dit jaar in ieder geval met een nieuw 7.1-kanaals home cinema systeem dat de naam HT-F9750W draagt, en een nieuw soundbar systeem waarmee draadloos geluid van bijvoorbeeld een TV weergegeven kan worden.

Update: Samsung heeft inmiddels de volledige 2013 home cinema line-up en 2013 soundbar line-up voor Nederland bekendgemaakt, inclusief alle specificaties en prijzen.

Samsung HT-F9750W home cinema set

Samsung zal tijdens CES 2013 een groot aantal nieuwe producten presenteren maar drie van deze producten zijn nu dus al onthuld. De HT-F9750W is een 7.1-kanaals surround home cinema systeem dat volgens de fabrikant perfect past bij haar nieuwe line-up LCD en plasma TV’s. Op alle fronten moet de set high-end zijn, onder meer met Gallium Nitride luidsprekers die samen een vermogen van 1.330 Watt hebben. Verder beschikt de set over virtuele 10.1-kanaals ondersteuning dankzij de DTS-Neo Fusion codec, een vacuüm tube (buizenversterker) en een digitale Gallium Nitride (GaN) versterker voor een optimale audioweergave, en een 4K scaler waarmee HD materiaal naar een 4K Ultra HD resolutie opgeschaald kan worden. Natuurlijk kan ook Samsung’s Smart Hub en AlleShare niet ontbreken, gecombineerd met een ingebouwde Wifi module. De set beschikt over twee HDMI ingangen, Bluetooth ondersteuning en een unit waarmee de achterspeakers draadloos (geen kabel naar voren) in de kamer geplaatst kunnen worden.

Samsung HW-F750 soundbar

De HW-F750 soundbar is een uitgeklede versie van bovenstaand home cinema systeem en ‘s werelds eerste soundbar met vacuümbuizen. Daardoor laat de soundbar de warmste klanken klinken, ongeacht of de soundbar horizontaal of verticaal in de huiskamer wordt geplaatst. Het is een 2.1-kanaals soundbar systeem met een draadloze subwoofer dat in totaal een vermogen van 310 Watt levert en ondersteuning biedt voor virtual surround sound. Natuurlijk is er ook 3D ondersteuning en wordt het geluid volgens Samsung geoptimaliseerd voor de weergave van 3D beelden. Ook beschikt de soundbar over Bluetooth streaming en een ingebouwde gyroscoop waarmee de hoek waarin de soundbar staat gebruikt wordt voor een optimale weergave.

Samsung-HW-F750-soundbar

Samsung BD-F7500 Blu-ray speler

Ook heeft Samsung de BD-F7500 Blu-ray speler reeds aangekondigd. Dit model heeft een nieuw en slank design gekregen en beschikt over alle features en functies die we tegenwoordig van een Blu-ray speler verwachten. Zo is de speler uitgerust met (3D) Blu-ray weergave, upscaling naar 4K Ultra HD resolutie, ondersteuning voor alle HD audioformaten, Samsung’s Smart TV platform, AllShare streaming naar en van mobiele apparaten, en twee dual-core processors die moeten zorgen voor een verbeterde beeldweergave en een snellere werking. Op de achterzijde van de speler bevinden zich nog 7.1-kanaals analoge uitgangen.

Alle drie de modellen worden tijdens CES 2013 officieel gepresenteerd en moeten in de eerste helft van dit jaar nog op de markt verschijnen. Adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Meer Samsung producten voor 2013

Natuurlijk heeft Samsung in 2013 weer een zeer groot assortiment aan home cinema producten. Een overzicht van alle producten, waaronder plasma TV’s, LED TV’s, home cinema systemen en Blu-ray spelers vind je in het 2013 home cinema overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.