Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips Fidelio HTL9100 soundbar met afneembare draadloze speakers

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2013, 15:06 CategorieLuidsprekers

CES 2013 is alweer een paar dagen bezig en van de grote fabrikanten hebben we aardig wat nieuwe producten voorbij zien komen. Rondom Philips was het tot vandaag echter nogal stil. De Nederlandse fabrikant heeft nog geen nieuwe TV’s getoond maar komt wel met een uniek soundbar systeem. De Fidelio HTL9100 soundbar beschikt namelijk over afneembare speakers.

Philips Fidelio Soundbar HTL9100

Volgens Philips is de Fidelio Soundbar HTL9100 de eerste soundbar ter wereld waarbij de speakers aan weerszijden afgenomen kunnen worden en draadloos in de huiskamer geplaatst kunnen worden. Dit moet volgens Philips zorgen voor een ‘echt’ 5.1 surround geluid. Daarnaast beschikt het systeem over een draadloze subwoofer die ook overal in de huiskamer geplaatst kan worden.

Nou denk je waarschijnlijk dat draadloos betekent dat je alsnog een apart station achterin de kamer moet hebben staan waar de speakers mee verbonden moeten worden of dat de speakers op een stopcontact aangesloten moeten worden, dat is immers wat we tot op heden gezien hebben. Philips heeft de speakers echter voorzien van eigen batterijen waardoor ze daadwerkelijk draadloos zijn. Wel zit er een nadeel aan want volgens Philips moeten de speakers minimaal 10 uur meegaan op een volle batterij en als je ook normaal TV kijkt met je surround systeem aan dat houden de batterijen het niet lang uit.

Het opladen zelf gaat dan wel weer vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de speakers weer aansluiten op de soundbar. Deze soundbar beschikt onder meer over twee HDMI ingangen, een optische ingang en draadloze communicatie via Bluetooth waardoor je audio vanaf je smartphone of tablet via de soundbar kunt weergeven. Voor een optimale weergave van audio weet de soundbar of het geheel op een kast ligt of aan de muur hangt zodat de audioweergave hierop afgesteld kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips Fidelio Soundbar HTL9100 moet in mei in Nederland verschijnen voor een prijs van 799,99 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.