Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic vernieuwt Smart Viera platform met My Home Screen

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 19:32 CategorieLcd en led tv's

Het heeft even geduurd maar ook Panasonic heeft eindelijk haar wat verouderde Smart TV platform vernieuwd. De Japanse fabrikant introduceert verschillende nieuwe features om content op je TV weer te geven, content te delen en content te personaliseren. Een van de belangrijkste vernieuwingen zien we in My Home Screen, een compleet nieuwe weergave van content.

My Home Screen

Panasonic heeft de gebruiker naar eigen zeggen op de eerste plaats gezet en heeft het nieuwe Smart Viera platform ontworpen met gebruiksgemak, overzicht en snelheid in gedachten. Via My Home Screen kan elke gebruiker van de TV zijn eigen content, applicaties en media laten weergeven in een overzichtelijke weergave. Je hoeft dus niet te schakelen tussen apps of ver te zoeken voor je tablet. Het homescreen kan per persoon binnen het gezin ingesteld worden zodat iedereen zijn eigen content ziet. Hiervoor kun je verschillende gebruikersaccounts aanmaken en de topmodellen beschikken over een ingebouwde webcam die gezichten kan herkennen en vervolgens het juiste homescreen toont.

Smart Viera mogelijkheden

Panasonic legt ook veel nadruk op integratie van andere apparaten binnen het thuisnetwerk. Zo moet het eenvoudiger worden om content van je tablet of smartphone weergeven op je TV, kun je deze content vervolgens eenvoudig delen met anderen of zelfs bewerken met een meegeleverde Touch Pen stylus. Deze stylus kan gebruikt worden op het scherm van de TV zodat je iets kunt schrijven of tekenen. Ook kan een smartphone of tablet eenvoudig als afstandsbediening gebruikt worden. Panasonic is één van de eerste fabrikanten die YouTube on TV ondersteunt.

Aanbod applicaties

Natuurlijk kan ook het aanbod van applicaties niet ontbreken. Panasonic wil dit aanbod de komende tijd flink gaan vergroten en de eerste stap is al gezet doordat de fabrikant zich aangesloten heeft bij de Smart TV Alliance waarbij ook LG, Philips en Toshiba zich aangesloten hebben. Dit initiatief moet zorgen voor meer applicaties die voor een groter publiek beschikbaar zijn.

Meer Panasonic producten voor 2013

Panasonic komt in 2013 met heel wat nieuwe producten voor je home cinema systeem. Via onderstaande links kun je alle nieuwe producten vinden.

Panasonic 2013 vernieuwd Smart TV platform
Panasonic 2013 LCD TV line-up
Panasonic 2013 plasma TV line-up
Panasonic 2013 mediaspeler line-up
Panasonic 2013 Blu-ray speler line-up

 • Delen:

Reacties

 1. Rob
  09 januari, 2013 om 18:28

  Nou nu hopen dat de 2011 en 2012 modellen ook nog het vernieuwde platform gaan krijgen. Me 65 inch plasma is net 6 maanden oud, haha

 2. Jos
  13 maart, 2013 om 22:15

  Tja, mijn 65 TX VT PLASMA is ook 6 mnd oud en de interfase is Panasonic onwaardig

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.