Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic Touch Pen maakt tekenen op je 2013 plasma TV mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2013, 13:08 CategoriePlasma tv's

Panasonic heeft deze week een groot aantal nieuwe TV’s gelanceerd, zowel plasma als LCD. De nieuwe modellen in de high-end series beschikken over een aantal interessante nieuwe features, waaronder een speciale Touch Pen. Met deze pen is het mogelijk om op je TV te tekenen of schrijven en je kunstwerk vervolgens te delen met anderen.

Panasonic Touch Pen

TV fabrikanten proberen de TV steeds beter te plaatsen binnen de dagelijkse bezigheden van het gezin. Men wil dat het gezin zich om de TV plaatst in plaats van dat iedereen met zijn eigen mobiele apparaat werkt. Panasonic probeert dit idee naar de huiskamer te brengen met onder meer de Touch Pen. Deze elektronische pen, welke middels Bluetooth met je TV verbonden wordt, kan gebruikt worden om op foto’s die je op je TV toont te tekenen of te schrijven.

Om het geheel te laten werken heb je wel de Swipe and Share applicatie voor Android en iOS nodig. Hiermee kun je afbeeldingen die op je mobiele apparaat staan naar je TV sturen. Wanneer de afbeelding op TV weergegeven wordt kun je middels meegeleverde software schilderen, tekenen of schrijven alsof het een schoolbord is. Als je klaar bent kun je de bewerkte afbeelding terug naar je mobiele apparaat sturen. Daarnaast is het mogelijk met de pen een aantal voor de touch Pen geoptimaliseerde games te spelen of een ‘whiteboard’ functie op te roepen voor bijvoorbeeld een presentatie.

De Touch Pen werkt alleen met compatibele modellen uit de 2013 plasma serie van Panasonic. Bekijk de complete 2013 Panasonic plasma TV line-up.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.