Panasonic sluit zich aan bij de Smart TV Alliance

07 januari 2013 1 Minuut 2 Reacties
Smart-TV-Alliance

In de zomer van 2012 startten LG en Philips de Smart TV Alliance. Dit is een initiatief om Smart TV platformen van meerdere fabrikanten dichter bij elkaar te brengen en het voor ontwikkelaars eenvoudiger te maken applicaties voor meerdere platformen te ontwikkelen. Uiteindelijk moet dit zorgen voor een 'open' ecosysteem met platform onafhankelijke diensten.

Smart TV Alliance

Vorig jaar besloten meerdere hardware fabrikanten en software ontwikkelaars zich al aan te sluiten bij de Smart TV Alliance, waaronder Toshiba en Qualcomm. Vandaag is bekendgemaakt dat onder meer Panasonic en IBM zich aansluiten bij het initiatief. De verwachting is dat de fabrikanten dit jaar vernieuwde Smart TV platformen lanceren die compatibel zijn met de applicaties die ontwikkeld zijn middels de door de Smart TV Alliance opgestelde software development kit.

Nieuwe SDK

De nieuwe SDK die opgesteld is door de Smart TV Alliance maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om applicaties voor meerdere platformen te ontwikkelen en zo een groter publiek te bereiken. Ontwikkelaars kunnen voor de applicaties gebruikmaken van open standaarden als HTML5, CSS3 en javascript. Daarnaast maakt het SDK het mogelijk voor ontwikkelaars om de ontwikkelde apps te testen aan de standaarden die voor de Smart TV platform gesteld zijn.

Bron: LG

Reacties (2)