Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic sluit zich aan bij de Smart TV Alliance

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 13:40 CategorieSmart tv's

In de zomer van 2012 startten LG en Philips de Smart TV Alliance. Dit is een initiatief om Smart TV platformen van meerdere fabrikanten dichter bij elkaar te brengen en het voor ontwikkelaars eenvoudiger te maken applicaties voor meerdere platformen te ontwikkelen. Uiteindelijk moet dit zorgen voor een ‘open’ ecosysteem met platform onafhankelijke diensten.

Smart TV Alliance

Vorig jaar besloten meerdere hardware fabrikanten en software ontwikkelaars zich al aan te sluiten bij de Smart TV Alliance, waaronder Toshiba en Qualcomm. Vandaag is bekendgemaakt dat onder meer Panasonic en IBM zich aansluiten bij het initiatief. De verwachting is dat de fabrikanten dit jaar vernieuwde Smart TV platformen lanceren die compatibel zijn met de applicaties die ontwikkeld zijn middels de door de Smart TV Alliance opgestelde software development kit.

Nieuwe SDK

De nieuwe SDK die opgesteld is door de Smart TV Alliance maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om applicaties voor meerdere platformen te ontwikkelen en zo een groter publiek te bereiken. Ontwikkelaars kunnen voor de applicaties gebruikmaken van open standaarden als HTML5, CSS3 en javascript. Daarnaast maakt het SDK het mogelijk voor ontwikkelaars om de ontwikkelde apps te testen aan de standaarden die voor de Smart TV platform gesteld zijn.

Bron: LG

 • Delen:

Reacties

 1. Rob
  07 januari, 2013 om 19:27

  Nou dan mag ik toch hopen dat Panasonic de modellen van 2011/2012 ook meeneemt. Me 3D plasma van 65 inch is net een half jaar oud.
  Zal toch niet zo zijn dat men dit pas met de modelllen van 2013 gaat doen.

 2. Jos
  13 maart, 2013 om 22:37

  Precies, ik moest bovendien nog een extra Panasonicwebcam erbij kopen, nu inclusief. Bovendien werkt het swipen vanaf iPhone 4s en iPhone 5 niet, heb hiervoor Appletv moete bij kopen. Panasonic onwaardig, in de introductie video werkte het natuurlijk vloeiend en perfect(laboratorium opstelling?)
  Hoop dat volgende week vrijdag mijn problemen worden opgelost door Panasonic!
  Ik heb tenslotte gekozen voor een perfect merk die een naam heeft hoog te houden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.