Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Panasonic toont 4K Ultra HD OLED TV tijdens CES 2013

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 18:41 CategorieOled tv's

OLED en Ultra HD zijn twee interessante trends die we dit jaar tijdens CES 2013 terugzien. Veel fabrikanten tonen dan ook producten die van een van de twee technieken gebruikmaken. Nog geen dag geleden toonde Sony als eerste TV fabrikant het beste van twee werelden; een OLED TV die beschikt over een 4K Ultra HD resolutie. Vandaag doet Panasonic hetzelfde.

De Japanse fabrikant onthulde gisteren haar 2013 plasma en LCD TV line-up maar bracht verder weinig bijzondere producten op het podium. Blijkbaar wilde Panasonic wachten tot een keynote op dag twee van CES 2013 want vandaag toonde het bedrijf eenzelfde TV als Sony gisteren deed. Het model maakt gebruik van de OLED techniek, beschikt over de 4K Ultra HD resolutie en heeft zelfs hetzelfde 56 inch formaat als het model van Sony. Ook is de TV van Panasonic, net als die van Sony, nog een prototype zonder lanceerdatum of prijs.

Het is duidelijk dat alle grote fabrikanten interesse hebben in de OLED en 4K Ultra HD techniek. Samsung en LG hebben deze week zelfs al nieuwe generaties van hun 55 inch OLED TV’s getoond en toonden allebei ook hun eerste 4K Ultra HD TV’s. Dat Sony en Panasonic eenzelfde model tonen en samen nu de eerste 4K Ultra HD OLED TV ter wereld hebben is geen grote verrassing. Beide fabrikanten hebben namelijk onlangs aangekondigd nauw samen te gaan werken op het gebied van OLED.

Meer Panasonic producten voor 2013

Panasonic komt in 2013 met heel wat nieuwe producten voor je home cinema systeem. Via onderstaande links kun je alle nieuwe producten vinden.

Panasonic 2013 vernieuwd Smart TV platform
Panasonic 2013 LCD TV line-up
Panasonic 2013 plasma TV line-up
Panasonic 2013 Blu-ray speler line-up

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.