Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook LG toont gebogen OLED TV tijdens CES 2013

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2013, 12:35 CategorieOled tv's

Het lijkt erop dat TV fabrikanten goed weten waar de concurrentie mee bezig is. We zien tijdens CES 2013 dan ook veel ‘dezelfde’ producten verschijnen, vooral wanneer het om nieuwe technieken en ontwikkelingen gaat. Gisteren zagen we al een gebogen OLED TV van Samsung voorbij komen en vandaag is ook een gebogen OLED TV van concurrent LG gespot.

LG EA9800 OLED TV

Ook over het model van LG, de EA9800 genaamd, is nog maar weinig bekend, behalve dat het gebogen display volgens de Koreaanse fabrikant moet zorgen voor een betere kijkervaring. Dankzij een flauwe binnenwaartse flex, is het hele schermoppervlak op gelijke kijkafstand. Hierdoor geeft de gebogen OLED TV volgens LG haarscherp beeld zonder visuele vervorming en detailverlies.

De TV beschikt over dezelfde WRGB technologie als LG’s 55 inch OLED TV en alle elektronica zich in een verdikking achterop de TV verwerkt. Tijdens CES 2013 toont LG de gebogen OLED TV alleen met 2D demomateriaal maar de fabrikant laat weten dat ook weergave van 3D materiaal tot de mogelijkheden behoort.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung gaf gisteren aan dat de gebogen OLED TV ergens eind dit jaar op de markt moet komen, LG heeft nog niks bekendgemaakt over de beschikbaarheid van dit model. Ook over de prijs is helaas nog niks bekend maar minder dan 10.000 euro hoef je niet te verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.