Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix video on demand dienst komt voorlopig niet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2013, 14:00 CategorieSoftware

Eind vorig jaar gingen er nog geruchten dat de populaire video on demand dienst Netflix op korte termijn naar Nederland zou komen maar deze worden nu door het bedrijf ontkracht. Netflix heeft besloten internationaal niet verder uit te breiden dan de introductie die onlangs gedaan werd in een aantal Scandinavische landen.

Tijdens de presentatie van de nieuwe kwartaalcijfers heeft Netflix nadrukkelijk aangegeven dat een verdere internationale uitbreiding financieel gezien nog niet aantrekkelijk en dekkend genoeg is. Het bedrijf wil eerst duidelijk hebben wat het plan van aanpak gaat worden alvorens meerdere markten te bestormen met de video on demand dienst. In de tweede helft van dit jaar en begin 2014 zal er onderzoek gedaan worden naar welke markten interessant zijn. Voor die tijd hoeven we dus geen internationale uitrol meer te verwachten.

Netflix video on demand dienst

Netflix is een dienst die films en TV series via streaming aanbiedt op je TV, game console, tablet of PC. In de VS is Netflix immens populair met meer dan 23 miljoen leden en blijft ook nog steeds groeien. Ook fabrikanten van hardware kiezen er steeds vaker voor de dienst standaard binnen Smart TV platformen en andere platformen op te nemen.

Via: TNW

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.