Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG’s OLED TV’s: De 55EM970V, 55EA8800 en 55EA9800

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2013, 16:11 CategorieOled tv's

Het klinkt misschien wat vreemd aangezien we nog steeds niet naar de winkel kunnen voor een OLED TV, maar LG heeft al verschillende modellen getoond waardoor het niet helemaal duidelijk meer was wat we wanneer kunnen verwachten. Daarom hebben we LG gevraagd welke OLED TV’s er naar Nederland komen en wat de verschillen zijn.

LG 55EM970V OLED TV

Dit model is de eerste OLED TV die LG getoond heeft tijdens CES 2012. Dit model beschikt over een 55 inch beeldscherm, een slank design, de WRGB OLED techniek en diverse Smart TV mogelijkheden. De TV had destijds de naam 55EM960V maar werd tijdens IFA 2012 opnieuw gepresenteerd onder de naam 55EM970V. Dit nieuwe model heeft een aantal kleine updates gekregen maar is dus grotendeels hetzelfde als het eerste model. De aansluitingen van de TV zitten in de voet of in een aparte mediabox verwerkt en de voet heeft een vierkant design. De 55EM970V moet dit voorjaar nog in Nederland verschijnen.

LG 55EA8800 OLED TV

Tijdens CES 2013 toonde LG wederom een OLED TV met een 55 inch beeldscherm maar met een aantal belangrijke wijzigingen. Dit nieuwe model gaat onder de naam 55EA8800, in Nederland mogelijk de 55EA880V genaamd, en beschikt over een nieuwe en elegantere flamingo-voet. Ook zijn de aansluitingen bij dit model in de TV zelf verwerkt waardoor je geen losse mediabox nodig hebt en de TV net iets dikker is dan het vorige model. De 55EA8800 (55EA8809 in Nederland) TV moet in de tweede helft van 2013 naar Nederland komen.

LG-55EA8800-OLED-TV

LG EA9809 OLED TV

Tijdens CES 2013 toonde LG ook een nieuwe OLED TV met een gebogen display en dezelfde WRGB OLED techniek als de andere OLED modellen. Het gebogen display moet volgens LG zorgen voor een betere kijkervaring. Dankzij een flauwe binnenwaartse flex, is het hele schermoppervlak op gelijke kijkafstand. Hierdoor geeft de gebogen OLED TV volgens de Koreaanse fabrikant haarscherp beeld zonder visuele vervorming en detailverlies. Het gebogen model heeft de naam EA9800 (EA9809 in Nederland) meegekregen maar het is nog niet bekend wanneer deze TV daadwerkelijk op de markt verschijnt.

LG-55EA9800-OLED-TV

Meer OLED TV’s van LG

Er gaan overigens ook geruchten dat LG dit jaar nog meer OLED TV’s op de markt wil brengen. De Koreaanse fabrikant zou een 40 inch en een 70 inch model in ontwikkeling hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.