Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG maakt meer details 2013 Smart TV’s bekend

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2013, 12:32 CategorieLcd en led tv's

Eind vorige maand toonde LG de eerste specificaties en foto’s van de 2013 LCD line-up al en vandaag geeft de fabrikant meer informatie over de vernieuwingen en verbeteringen wat betreft de Smart TV mogelijkheden in de 2013 TV series. LG zegt vooral aandacht besteed te hebben aan een betere gebruikerservaring en optimaal gebruiksgemak van het Smart TV platform.

Smart Control

Vorige maand kondigde LG de nieuwe Magic Remote afstandsbediening al aan waarmee al de apparatuur in je home cinema systeem bediend kan worden. Deze afstandsbediening wordt dit jaar meegeleverd met de middenklasse en high-end TV’s. Om naast je Smart TV andere apparaten te bedienen verschijnt op de TV een virtuele afstandsbediening op het scherm die je kunt besturen via het ‘point-and-click’-systeem van de Magic Remote.

Voor de basisfuncties heb je met de Magic Remote geen afstandsbediening meer nodig. Zo kun je met één vinger in de lucht wijzen om het volume harder te zetten of van programma te veranderen. De ingebouwde camera herkent je beweging, waardoor je voor de basisfuncties de afstandsbediening nooit meer hoeft zoeken.

Smart Sharing

De nieuwe LG Smart TV’s beschikken ook over de Smart Share optie. Hiermee is het mogelijk eenvoudig content te kopiëren of over te zetten van ‘slimme’ apparaten naar de Smart TV. Zo sluit je via diverse draadloze streamingtechnieken, waaronder Wifi, Wireless Display (WiDi), Wi-Fi Direct, Miracast en NFC, je apparaat aan op de Smart TV. Wanneer je een NFC compatibele smartphone of tablet hebt hoef je dit apparaat alleen maar tegen de NFC sticker op de TV te houden en er wordt automatisch verbinding gemaakt.

LG-2013-Smart-TV

Smart Apps

Natuurlijk kan ook het aanbod van applicaties dit jaar niet ontbreken. LG geeft aan veel nieuwe applicaties ontwikkeld te hebben waardoor je toegang hebt tot veel interessante diensten, spellen en andere apps. Zo zijn op de LG Smart TV’s alle Nederlandse programma gemist diensten beschikbaar. Ook biedt LG via de partners Pathé Thuis, Ximon en Videoland Video-on-Demand diensten aan. De Smart TV suggereert populaire VoD en uitzendingen via een aanbevelingsfunctie: On Now. Hiermee kan je sneller en gemakkelijker een programma of film selecteren.

Verbeterde prestatie en beeldkwaliteit

De Smart TV’s bieden volgens de fabrikant ook een verbeterde gebruikerservaring en beeldkwaliteit dankzij de nieuwe Central Processing Unit (CPU) en Graphic Processing Unit (GPU). Vergeleken met de line-up uit 2012 (met L9 chip) is LG’s Smart TV line-up van dit jaar 120 procent sneller dankzij de door LG ontwikkelde H13-chip. De GPU zou zelfs 300 procent sneller zijn vergeleken met de line-up van vorig jaar. Dit vertaalt zich volgens LG in zuiverdere beelden voor een betere game- en kijkervaring en een vlottere multitasking.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.