Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt dit jaar ook met 40 inch en 70 inch OLED TV’s

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2013, 14:28 CategorieOled tv's

Tijdens CES 2013 lag de focus bij veel fabrikanten op nieuwe technieken, waaronder OLED en Ultra HD. LG en Samsung zijn de eerste fabrikanten die een OLED TV op de markt brengen, beiden met een 55 inch beeldformaat. LG wil echter dit jaar een 40 inch en een 70 inch OLED TV aan het assortiment toevoegen.

LG OLED TV line-up 2013

LG toonde tijdens CES 2013 een verbeterde versie van haar reeds gelanceerde 55 inch OLED TV, de 55EA8800, welke in de tweede helft van 2013 in Nederland te koop moet zijn, en een prototype 55 inch OLED TV met gebogen display. Volgens het Koreaanse ETNews is LG echter al druk bezig met het uitbreiden van de OLED TV line-up. De Koreaanse fabrikant zou naast het 55 inch model ook een 40 inch en een 70 inch OLED TV willen lanceren.

Het 40 inch model zou met name gericht zijn op de Europese en Koreaanse markt, terwijl het 70 inch model speciaal voor de Amerikaanse markt ontwikkeld is. In de VS is de consument namelijk op zoek naar grotere schermformaten. Het is echter nog niet zeker of de nieuwe modellen dit jaar nog op de markt verschijnen. LG zou hiervoor eerst de yield (aantal productiemodellen dat aan de eisen voldoet) moeten verbeteren. Als dit lukt zou een lancering in de tweede helft van 2013 tot de mogelijkheden behoren.

LG gebogen OLED TV

Dat is overigens niet alles want LG zou ook al plannen hebben om het 55 inch OLED model met gebogen display snel op de markt te brengen. Het is niet bekend of de TV, in Korea voorzien van het typenummer AE9800, ook naar Europa komt.

LG 55EM970V OLED TV

De vorige jaar gelanceerde 55 inch OLED TV van LG, de 55EM970V, moet begin dit jaar nog in Nederland verschijnen. Dit model beschikt niet over de nieuwe voet en elektronica die in de achterzijde van het display verwerkt is. Bij het ‘oude’ model is de elektronica in een apart kastje of de voet verwerkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.