Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Japan wil finale WK voetbal 2014 in 4K Ultra HD uitzenden

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2013, 15:25 CategorieDigitale tv

De afgelopen weken hebben we heel wat nieuwe 4K Ultra HD TV’s voorbij zien komen maar om van al dat moois te kunnen genieten is er natuurlijk 4K content nodig. De Japanse overheid ziet de hogere resolutie snel doorbreken en wil daarom de finale het WK voetbal 2014 dat in Brazilië gehouden wordt in 4K kwaliteit uitzenden.

4K Ultra HD uitzendingen

Er komt nogal wat bij kijken om op relatief korte termijn een 4K uitzending te gaan aanbieden. De Japanse overheid heeft dan ook besloten om hiervoor in eerste instantie een communicatiesatelliet in te zetten. Op termijn moeten 4K uitzendingen ook via reguliere satellieten en via de ether beschikbaar gesteld worden. Om de hogere resolutie door kleinere bandbreedten te sturen wordt waarschijnlijk gebruik gemaakt van de nieuwe H.265 codec, ook wel HVEC genaamd. Hiermee is het mogelijk om beeld in hoge kwaliteit in een zeer klein pakketje te versturen.

8K Ultra HD uitzendingen

De Japanse overheid kijkt echter al verder dan de nieuwe 4K Ultra HD resolutie. Het land zou met de publieke omroep NHK al werken aan uitzendingen in de 8K Ultra HD resolutie. 8K content heeft een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels maar op dit moment zijn er nog geen displays beschikbaar die deze resolutie kunnen weergeven. Japan verwacht in 2016 de eerste content in 8K Ultra HD te kunnen uitzenden.

Eerder deze maand maakte satellietprovider Eutelsat bekend een 4K demokanaal te beginnen dat gebruikt wordt voor het tonen van 4K materiaal in onder meer elektronicazaken.

Via: Reuters

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.