Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Broadcom kondigt chip voor 4K Ultra HD streaming aan

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2013, 17:33 CategorieNieuws

De 4K Ultra HD revolutie is deze maand echt losgebarsten met de introductie van verschillende nieuwe Ultra HD TV’s van nagenoeg alle grote fabrikanten. Maar, de toevoer van content in de hoge 4K resolutie is iets waar nog hard aan gewerkt moet worden. Chipfabrikant Broadcom heeft daarom deze week een chip met ondersteuning voor 4K streaming gepresenteerd.

Broadcom Ultra HD chip

De onlangs gelanceerde Ultra HD TV’s beschikken natuurlijk al over een eigen processor maar volgens Broadcom heeft de nieuwe BCM7445 chip van het bedrijf veel meer te bieden. De chip is gebaseerd op de ARM architectuur waardoor het energieverbruik zeer laag moet zijn, en beschikt over een quad-core design waardoor 4K streaming naar Smart TV’s mogelijk is. Ook denkt het bedrijf aan het gebruik van de chip in onder meer Blu-ray spelers, mediaspelers, tablets en smartphones.

De BCM7445 chip biedt ondersteuning voor content met de veelgebruikte MPEG4 compressie maar biedt daarnaast ook ondersteuning voor het nieuwe HVEC formaat, ook wel H.265 genoemd, dat voor kleinere bestanden met een hogere beeldkwaliteit moet zorgen. De verwachting is dat voor 4K Ultra HD content voornamelijk gebruik zal worden gemaakt van dit nieuwe formaat. In plaats van één 4K beeld kan de chip ook vier Full HD streams tegelijkertijd uitsturen, bijvoorbeeld voor verschillende displays in huis.

Broadcom verwacht dat de Ultra HD chip in 2014 in massaproductie zal gaan en in de tweede helft van dat jaar in de eerste producten zal verschijnen.

4K Ultra HD TV’s

Bekijk het overzicht van alle 4K Ultra HD TV’s die tijdens CES 2013 gepresenteerd zijn.

Via: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.