Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Archos TV Connect brengt Android naar je TV

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2013, 13:21 CategorieSmart tv's

Dongles waarmee je ‘domme’ TV’s ‘slim’ kunt maken zijn niets nieuws. Zo zagen we eind vorig jaar de Point of View SmartTV dongle al voorbij komen en werkt ASUS aan eenzelfde accessoire. De Franse fabrikant Archos heeft echter een nieuwe draai aan het fenomeen ‘dongle’ gegeven met de introductie van de Archos TV Connect met geavanceerde afstandsbediening.

Archos TV Connect

De Archos TV Connect is een kastje dat bedoeld is voor bovenop de TV en eenvoudig met de TV verbonden kan worden. Qua software is dit product te vergelijken met andere dongles want je krijgt simpelweg toegang tot het Android besturingssysteem, versie 4.1 Jelly Bean, en kunt dus applicaties downloaden, browsen op het internet, e-mails versturen en games spelen. Het unieke zit echter in de hardware.

Het apparaat is niet klein en wordt dus in het zicht geplaatst maar dat heeft als voordeel dat je gebruik kunt maken van de ingebouwde webcam en diverse aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden krijgt. De Archos TV Connect beschikt onder meer over een volledige ethernet poort, een USB host poort, een miniHDMI uitgang, een microUSB poort en een microSD card reader. De webcam kan gebruikt worden voor videogesprekken via bijvoorbeeld Skype. Qua specificaties beschikt de Archos TV Connect onder meer over een 1.5 GHz dual-core ARM processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen.

Archos-TV-Connect-2

Een andere unieke feature is de geavanceerde afstandsbediening. Deze beschikt over een volledig keyboard en speciale game controllers die gebruikt kunnen worden voor het spelen van games uit de Google Play Store. Met de afstandsbediening kun je tikken, swipen, in- en uitzoomen, elementen selecteren en typen, alles dat nodig is om de software comfortabel te bedienen.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos TV Connect moet in februari naar Nederland komen voor een adviesprijs van 129 euro.

Via: Tablets Magazine

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.