Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

55 inch OLED TV van LG (55EM9700) dit voorjaar te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 13:11 CategorieOled tv's

Het is inmiddels exact een jaar geleden dat LG tijdens CES 2012 haar eerste 55 inch OLED TV presenteerde. De fabrikant beloofde de TV in de zomer op de markt te brengen maar door productieproblemen kon LG deze belofte niet waarmaken. Inmiddels is de OLED TV te bestellen in Zuid-Korea en LG maakt vandaag bekend dat de TV in het voorjaar naar Nederland komt.

LG 55 inch OLED TV

De 55 inch OLED TV van LG, welke de naam 55EM9700 of 55EM970V zal dragen, is de eerste voor massaproductie bestemde OLED TV die in Nederland zal verschijnen. Het model is 4 millimeter dun en minder dan 10 kilogram zwaar. LG maakt gebruik van de WRGB OLED techniek die volgens de fabrikant moet zorgen voor diepe zwartwaarden, een hoog contrast en een scherpe weergave. Natuurlijk kan ook 3D weergave niet ontbreken en is er toegang tot het Smart TV platform van LG.

Overigens is het model dat LG tijdens CES 2013 toont ietwat gewijzigd ten opzichte van het eerder getoonde model. Zo is de voet nu anders vormgegeven en zijn alle aansluitingen met alle elektronica in het display verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het display op bepaalde plekken iets dikker is maar geeft je aan de andere kant meer flexibiliteit bij de opstelling van de TV. Het eerdere model kon namelijk in meerdere varianten gekocht worden, afhankelijk van de plaatsing. Wanneer je de TV op een voet wilde kreeg je de aansluitingen en elektronica in de voet en wanneer je de TV wilde ophangen moest er een losse mediabox meegeleverd worden.

Het nieuwe ontwerp lost een belangrijk probleem van de 55″-oled-tv van LG op. Bij het huidige model moet je bij aankoop namelijk specifiek kiezen uit drie plaatsingsmogelijkheden: de standaardvariant met lage voet, een versie met een ranke, hoge staander, en een hangend model. Naderhand is dit niet te wijzigen vanwege het feit dat de elektronica en de aansluitingen in de voet verwerkt zijn, of zoals bij het hangende model in een los kastje.

Prijs en beschikbaarheid

De LG 55EM9700 moet in het voorjaar in Nederland te koop zijn. De Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend, maar in de VS zal de TV voor 12.000 dollar aangeboden worden. Later dit jaar worden er nog twee 55 inch OLED modellen aan het assortiment toegevoegd. Wat de exacte verschillen zijn heeft de fabrikant niet bekendgemaakt maar waarschijnlijk gaat het om een model met tafelstandaard en een model met mediabox.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.