Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UPC lost HDCP-probleem Horizon mediabox op met update

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2012, 17:13 CategorieDigitale tv

Eind november gaf UPC aan twee grote firmware updates voor de met problemen kampende Horizon mediabox uit te rollen en inmiddels is de eerste grote update een feit. Met de update, welke beschikbaar is voor alle UPC klanten met een Horizon mediabox, wordt het HDCP-probleem dat zorgde voor een groen of roze beeld opgelost en zijn diverse bugs verholpen.

Naast het verhelpen van het HDCP-probleem dat kan optreden wanneer de mediabox is aangesloten via HDMI heeft UPC de digitale TV gids voorzien van een update waardoor de navigatie binnen de gids eenvoudiger en sneller kan, en krijg je in het EPG venster dat over een TV kanaal ligt ook informatie te zien over het volgende programma. Daarnaast zijn er kleine problemen met onder meer video-opnamen, het afspelen van gehuurde video’s en het bekijken van teletekst opgelost.

De update die inmiddels beschikbaar is, is de eerste van twee updates die de gebruikerservaring van de Horizon mediabox moeten verbeteren. De mediabox voldoet niet aan de verwachtingen en veel klanten van het kabelbedrijf hebben de afgelopen weken kritiek geuit op het nieuwe apparaat. UPC komt deze klanten overigens wel gedeeltelijk tegemoet door betaalde diensten die niet of niet goed werkten terug te betalen.

 • Delen:

Reacties

 1. g.schut
  06 november, 2014 om 20:16

  HDCP PROBLEEM. Heb zelf Sony tv -type KDL40 S 5500 E en sinds kort Horizon pakket.
  HDMI kabel lijkt niet voldoende contact te maken tussen Horizon mediabox en TV. Dit volgens monteur UPC. Hij kan hier niks aan doen want het zit in de beveiliging van de mediabox. De TV is 5 jaar. Hopelijk is er een oplossing voorhanden en anders zie ik mij genoodzaakt mijn lopende abb. op te zeggen bij UPC.

 2. Amnon
  13 juli, 2016 om 10:12

  DHCP issues met net nieuwe Ziggo DVR. Wel geluid en het menu in beeld met HDMI maar er wordt geen TV beeld doorgegeven. (zwart beeld met geluid en het Ziggo menu is wel zichtbaar dus). Als je even de HDMI kabel er uit haalt en er in heb je een fraktie van een seconde het TV beeld en dan is het weer zwart.
  TV is een Hitachi 42PD7200. Zelfde problem was op de oude UPC box, maar dan af en toe, tot een week geleden toen het niet meer goed kwam.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.