Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp komt in 2013 met 60 inch ICC Purios 4K Ultra HD TV

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2012, 14:53 CategorieLcd en led tv's

We hebben de afgelopen maanden al een aantal TV prototypen van Sharp voorbij zien komen die beschikken over de 4K Ultra HD resolutie maar deze week heeft de fabrikant dan ook een Ultra HD TV gepresenteerd die begin volgend jaar op de markt moet verschijnen. De 60 inch Sharp ICC Purios verschijnt in februari voor een omgerekende prijs van 25.000 euro.

Sharp ICC Purios

De 60 inch Sharp LC-60HQ10 is voorzien van de nieuwe Integrated Cognitive Creation technologie die moet zorgen voor een betere beeldkwaliteit en is de eerste 4K Ultra HD TV ter wereld die voorzien is een THX certificaat. Het model behoort tot de nieuwe Purios serie en zal dan ook over alle high-end specificaties beschikken die je maar kunt wensen. Dat alles komt echter wel tegen een minder aantrekkelijke prijs van omgerekend 25.000 euro.

Sharp-LC-60HQ10

Qua specificaties beschikt de Sharp LC-60HQ10 over een 4K LCD paneel met LED achtergrondverlichting en local dimming, een contrast ratio van 1:7.000.000, kijkhoeken van 176 graden en het high-end DuoBass systeem dat voor een betere audioweergave moet zorgen. De ICC ‘engine’ kan HD materiaal volgens Sharp in optimale kwaliteit opschalen naar 4K resolutie. Sharp geeft aan dat het model gericht is op de echte home cinema enthousiastelingen, vanzelfsprekend met een aardig budget.

Prijs en beschikbaarheid

De Sharp ICC Purios verschijnt in februari volgend jaar op de Japanse markt. Of de TV ook naar Nederland komt en welk prijskaartje er dan aangehangen wordt is nog niet duidelijk. Ben je op zoek naar een Ultra HD TV dan kun je volgend jaar in ieder geval naar de winkel voor de LG 84LM960V, de Sony KD-84X9005 en verschillende modellen van Toshiba.

Meer informatie vind je in ons artikel 4K Ultra HD: Alles dat je moet weten.

Via: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.