Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sansui keert terug in de Benelux met nieuwe serie Hifi apparaten

Geschreven door
Geplaatst op28 december 2012, 13:29 CategorieReceivers

Het merk Sansui is na een afwezigheid van enkele decennia terug met een nieuwe Hifi productenlijn. De veteranen onder de audiofielen zullen zich dit merk wel herinneren. De fabriek werd al in 1947 opgericht in Tokyo en verwierf een goede reputatie voor goed gefabriceerd en klinkende apparatuur.

Sansui in de Benelux

Sansui is nu terug op de markt met een serie apparaten die ontworpen is om te voldoen aan de originele filosofie van “de best mogelijke hifi voor de laagst mogelijke prijs”. Na een introductie in Groot Brittannië zijn nu België, Luxemburg en Nederland aan de beurt. De rest van Europa zal snel volgen.

Om te beginnen is er de betaalbare netwerkspeler (475,00 euro) die met een App bediend kan worden. Een geïntegreerde versterker van 2 x 40W RMS met ingebouwde DAC is nu al verkrijgbaar à 399,00 euro maar volgend jaar wordt een 2 x 30W RMS geïntegreerde versterker leverbaar 250,00 euro.

Het interessantste product is de WLD201 tuner/streamer, een stand-alone, volle breedte component met zowel WiFi als Ethernet aansluitingen. Deze aansluitingen geven toegang tot 15.000 internet radiostations en muziek die op NAS-drives aanwezig is in FLAC formaat tot 24-bit/48kHz alsook WAV, AAC/AAC+, MP3 en ander formaten. Een DAB/DAB+ en FM tuner zijn ook ingebouwd. Een USB ingang is aanwezig om memorysticks te gebruiken of andere USB-apparatuur. Bediening kan met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening of met de Sansui Libretto App voor iPad/iPhone/iPod Touch. Op de achterzijde aanwezig zijn stereo lijnuitgangen, optisch en coaxilaal uit tbv een externe DAC.

Er is een bijpassende geïntegreerde versterker, de bovengenoemde 399,00 euro kostende SAP-201V die 2 x 40Watt produceert, voorzien van zeven ingangen, inclusief een phonotrap en een coaxiale en optische digitale ingang voor gebruik van de ingebouwde DAC.

Sansui claimt dat er intern ”direct access” schakelingen zijn toegepast om de signaalpaden zo kort mogelijk te houden. Er wordt een hoogwaardige ringkerntransformator gebruikt in samenhang met audiofiele componenten. De versterker wordt evenals de streamer geleverd met een frontplaat van geborsteld aluminium of zwart.

Ook is er een nieuwe CD-speler in de vorm van de CDD-201 (279,00 euro), compatible met alle standaard formaten zoals CD/CD-/+R/RW en MP3. De analoge uitgang bestaat uit RCA connectoren, de digitale uit coaxiale en optische uitgangen.

  • Delen:

Reacties

  1. jan de rijck
    25 mei, 2020 om 18:37

    Tja, heeft deze Sansui nog iets te zien met het roemruchte merk van vroeger??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.