Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pathé Thuis video on demand heeft na één jaar 125.000 accounts

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2012, 13:49 CategorieSoftware

Pathé Thuis bestaat vandaag precies een jaar en in dat jaar heeft de dienst al 125.000 unieke accounts mogen registreren. Daarnaast zijn er volgens Pathé Thuis al bijna 1,3 miljoen streams bekeken. Met de dienst kunnen gebruikers via internet op een Smart TV, laptop of desktop computer de nieuwste films kijken.

Aanbod films flink gegroeid

In twaalf maanden groeide het aantal titels van 80 naar 850. Wekelijks wordt het uitgebreid met nieuwe producties, ook in HD. De best bekeken films in 2012 waren bij de mannen Drive en bij de vrouwen Crazy, Stupid, Love. Video on Demand biedt kijkers thuis de kans ook films te zien die in Nederland geen of een beperkte bioscooprelease krijgen. Grote bioscoopsuccessen zoals Intouchables zijn natuurlijk populair, maar ook kleinere titels krijgen door Pathé Thuis een kans.

Enkele feiten over 1 jaar Pathé Thuis

  • 68% van de gebruikers is man, 32% is vrouw.
  • Leeftijd gebruikers: 16-25 jaar 22%, 26-35 jr 25%, 36-45 jr 23%, 46-55 jr 18%, 56-65 jr 8%, 65+ 4%.
  • Meeste gebruikers: 1. Amsterdam, 2. Den Haag, 3. Rotterdam, 4. Tilburg, 5. Eindhoven.
  • Hoogste gebruik per inwoner: 1. Breda, 2. Amsterdam, 3. Den Haag, 4. Tilburg, 5. Eindhoven.
  • Per provincie: Zuid-Holland 30%, Noord-Holland 22%, Noord-Brabant 14%, Gelderland en Utrecht 7%, Limburg en Overijssel 4%, Groningen 3%, Drenthe, Flevoland en Friesland 2%, Zeeland 1%.
  • 47% van de gebruikers bezoekt regelmatig een Pathé bioscoop. Dat blijkt ook uit het gebruik per regio: in gebieden met Pathé-theaters wordt relatief meer gebruik gemaakt van Pathé Thuis.

Pathé Thuis trakteert

Op de eerste verjaardag kunnen bestaande gebruikers die zich voor 5 december hebben aangemeld, gratis een film bekijken in de week van 5 t/m 11 december als dank voor de steun in het afgelopen jaar. Nieuwe gebruikers die zich tussen 5 en 11 december aanmelden maken kans op mooie prijzen. Zie: www.pathe-thuis.nl/trakteert.

Pathé Thuis is beschikbaar via internet, op laptops en Smart TV’s van Samsung, Philips en LG. In 2013 lanceert Pathé Thuis apps voor iPad, Android en Xbox. Later volgen meer Smart TV’s, tablets en game consoles.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.