Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic stopt met de ontwikkeling van plasma TV’s’

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2012, 16:02 CategorieOled tv's

Panasonic is één van de TV fabrikanten die het momenteel erg zwaar heeft. De verkoop van plasma TV’s daalt hard en op LCD TV’s wordt maar weinig winst behaald. Een ommezwaai lijkt dan ook een logische stap en als we nieuwe geruchten uit Japan mogen geloven zal Panasonic binnen niet al te lange tijd stoppen met de ontwikkeling van plasma TV’s.

TMCnet weet vandaag via een aantal bronnen uit de industrie te melden dat Panasonic mogelijk in maart 2013 al stopt met de ontwikkeling van en research naar de plasma technologie. De reden hiervoor is dat de LCD technologie de laatste jaren flinke sprongen heeft gemaakt en dat hierdoor de vraag naar plasma TV’s aanzienlijk gedaald is. Panasonic zou zich na maart 2013 samen met Sony gaan focussen op de ontwikkeling van OLED TV’s.

Wel nieuwe Panasonic plasma TV’s

Nu betekent dit niet direct dat we volgend jaar geen plasma TV’s van Panasonic meer hoeven te verwachten. Waarschijnlijk zet Panasonic nog één of twee jaar door maar daarna lijkt het doek voor plasma definitief gevallen. Nou is dit natuurlijk nog een gerucht, en Panasonic zou nog geen definitieve beslissing genomen hebben, maar dat er bij Panasonic geschoven moet worden om de kunnen voortbestaan in de TV markt is duidelijk.

Plasma, OLED en Ultra HD

Mocht Panasonic kiezen voor het stoppen met de ontwikkeling van plasma TV’s is dit in eerste instantie een aderlating voor de echte filmliefhebbers die graag thuis een film kijken met een optimale beeldkwaliteit. Plasma is namelijk op dit moment nog steeds de beste techniek voor de meest optimale beeldkwaliteit. Aan de andere kant kan het verschuiven van de focus naar OLED zorgen voor een snellere ontwikkeling van de techniek en dus ook mogelijk sneller lagere prijzen.

De tijd staat niet stil en zodra OLED TV’s voor de gemiddelde consument beschikbaar en betaalbaar zijn zal plasma snel van de troon gestoten worden. Het is immers een feit dat OLED op verschillende fronten beter is dan de technieken die we nu hebben. Echter is er nog een andere ontwikkeling die dit verhaal kan veranderen. We zien namelijk steeds meer 4K Ultra HD TV’s voorbij komen en de verwachting is dat deze trend door al zetten. Als dit sneller gebeurt dan de komst van betaalbare OLED TV’s zou Panasonic het leven van plasma met een aantal jaar kunnen verlengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.