Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Mitsubishi stopt met productie DLP TV’s

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2012, 18:18 CategorieNieuws

Begin vorig jaar maakte Mitsubishi bekend te stoppen met de productie van LCD TV’s en zich te gaan focussen op TV’s die voorzien zijn van de rear projection DLP techniek voor het weergeven van beelden. Helaas heeft ook dit niet lang mogen duren want de fabrikant maakt deze week bekend ook de stoppen met rear projection DLP TV’s. Bij deze TV’s wordt het beeld middels een lamp, kleurwiel en spiegels op het scherm geprojecteerd.

In Nederland is Mitsubishi op het gebied van TV’s geen grote speler en er zijn dan ook nauwelijks tot geen modellen van de fabrikant te koop. In de VS is Mitsubishi echter wel een grote speler en veel Amerikanen hebben dan ook een DLP TV van het bedrijf in de woonkamer staan. Toch komt er met onmiddellijke ingang een einde aan de productie van DLP TV’s waardoor alleen de Laservue tak nog overeind blijft. De Laservue TV’s maken gebruik van een RGB laser die content op het beeld van de TV projecteert.

Een specifieke reden wordt niet genoemd maar de DLP techniek is inmiddels sterk verouderd waardoor Mitsubishi nog de enige fabrikant van DLP TV’s was. De DLP modellen kunnen goedkoop geproduceerd worden maar zijn een stuk dikker dan LCD TV’s en ook de lage lichtoutput is een nadeel. Mitsubishi gaat zich nu voornamelijk richten op digitale displays voor commerciële doeleinden, printers en monitoren. Ook blijft het bedrijf actief in de markt voor consumenten met verschillende DLP projectors voor in de huiskamer.

Via: The Verge

  • Delen:

Reacties

  1. Dingle
    19 april, 2016 om 10:54

    Waarom staat er in de titel: “Mitsubishi stopt met productie DLP TV’s”, maar in het artikel zelf: “maakte Mitsubishi bekend te stoppen met de productie van LCD TV’s en zich te gaan focussen op TV’s die voorzien zijn van de rear projection DLP techniek” ????!!??!!?!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.