Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert nieuwe AV8801 voorversterker en MM8077 eindversterker

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2012, 14:27 CategorieReceivers

Marantz kondigt twee nieuwe home cinema componenten aan die speciaal ontwikkeld zijn voor een ultieme muziek- en surround-ervaring. Wanneer je budget het toelaat en je een indrukwekkend home cinema systeem wilt opzetten zijn de nieuwe Marantz AV8801 voorversterker en MM8077 eindversterker interessante opties.

Marantz AV8801 voorversterker

De nieuwe 11.2-kanaals voorversterker AV8801 is uitgerust met veel van dezelfde technologieën als de Reference-serie, zoals een enorme ringkernvoeding, de unieke HDAM- en High Current Feedback-technologieën en een met koper bekleed chassis. Bovendien is de versterker voorzien van de nieuwste audio- en videotechnologieën, zoals volledige 4K Ultra HD ondersteuning, 3D pass-through, drie HDMI-uitgangen en Apple AirPlay. Toegang tot diverse internet muziekdiensten en content binnen je eigen netwerk maaken de AV8801 een complete hub voor je home cinema systeem. De versterker kan bediend worden met de afstandsbediening apps voor iOS en Android.

Verder beschikt de AV8801 over een groot aantal features en mogelijkheden. De multi-DSP audioprocessor biedt een groot aantal modi voor surround-geluiddecodering, waaronder ondersteuning voor de nieuwste audio-indelingen met hoge resolutie. Het apparaat beschikt tevens over uitgebreide meerkanaals decodering, zoals Audyssey DSX en DTS Neo:X voor 11.2-kanaals verwerking. Hierdoor kun je extra Front Height en Front Wide kanalen toevoegen.

Alle kanalen van het audiogedeelte zijn voorzien van de nieuwste 192 kHz/32-bits DAC’s voor hoge resoluties, zodat ook de nieuwste breedbandcontent met een groot dynamisch bereik kan worden verwerkt. De AV8801 kan WAV-, FLAC- (tot 192 kHz/24-bits) en ALAC-audiobestanden decoderen en afspelen zonder pauzes. Voor optimale configuratiemogelijkheden is het systeem uitgerust met zowel ongebalanceerde (RCA) als gebalanceerde (XLR) audio-uitgangen. Het apparaat is bovendien voorzien van een speciale XLR-stereo-ingang. De AV8801 is bovendien het eerste product van Marantz dat gebruikmaakt van MultEQ XT32 voor gelijkmatige verdeling in de ruimte, en Audyssey Sub EQ HT- verwerking voor het optimaliseren van systemen met dubbele subwoofers.

Wat betreft video biedt de AV8801 geavanceerde verwerking en decodering van beelden met hoge resolutie. De video-upscaling zet SD van oude componenten om in High Definition. Voor compatibiliteit met de nieuwste Ultra HD 4K schermen biedt de AF8801 de mogelijkheid om SD en HD om te zetten in Ultra High Definition (4K) en ondersteunt het pass-through van 4K content. Dankzij de zeven HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen kun je al je HDMI apparaten met één enkele kabel aansluiten en op maximaal drie schermen weergeven. Via de dubbele uitgang voor de hoofdruimte kun je ook twee HD-schermen aansluiten. De derde HDMI-uitgang kan dan worden gebruikt om in een andere ruimte naar een ander programma te kijken.

Marantz-MM8801

Het systeem beschikt over uitgebreide netwerkmogelijkheden, waaronder een 4-poorts Ethernet-switch waarmee jes het apparaat op je draadloze thuisnetwerk kunnen aansluiten. De drie overige aansluitingen kunnen worden gebruikt voor andere broncomponenten, zoals een Blu-ray-speler met netwerkfunctionaliteit, een settopbox of een gameconsole. Het installeren van een hub van een andere fabrikant is dan niet nodig.

Marantz MM8077 eindversterker

De MM8077 is volgens Marantz de ideale aanvulling op de voorversterker. Ook deze 7-kanaals eindversterker beschikt over veel van de technologieën uit de Reference-serie, zoals de meerlaagse onder- en bovenpanelen voor optimale stevigheid, de high-current ringkerntransformator voor een soepele verwerking van muzikale pieken en de discrete eindversterkertrap met Current Feedback-technologie. Dit alles bij elkaar moet volgens de fabrikant zorgen voor een rijk, gedetailleerd en adembenemend klankveld voor muziek en films. Dankzij het ontwerp van de MM8077 heb je alle vrijheid in het opbouwen van je home cinema systeem. Zo kun je bijvoorbeeld voor ieder kanaal kiezen tussen gebalanceerde (XLR) en ongebalanceerde (RCA) ingangen en zo het systeem met maximale flexibiliteit configureren.

Prijs en beschikbaarheid

De AV8801 heeft een verkoopadviesprijs van 3299 euro en de verkoopadviesprijs van de MM8077 is 2199 euro. Beide producten zijn vanaf januari in het zwart leverbaar.

Features Marantz AV8801

 • Current Feedback-circuit met HDAM van Marantz
 • Verbeterde 11.2-kanaals surround verwerking met Audyssey DSX en DTS Neo:X
 • 11.2-kanaals gebalanceerde (XLR) en ongebalanceerde (RCA) uitvoer, toe te wijzen 2-kanaals XLR-uitvoer
 • Hoogwaardige constructie met uit drie delen bestaand bovenpaneel
 • Met koper bekleed chassis
 • Volledig 4K-compatibel – Upscaling – Pass-through – GUI-overlay
 • DLNA 1.5 netwerkstreaming en internetradio
 • FLAC HD 192/24 en afspelen zonder pauzes
 • AirPlay en muziekservices Spotify en last.fm voorgeïnstalleerd
 • Audyssey MultEQ XT32 Pro, Audyssey Sub EQ HT voor EQ-verwerking voor dubbele subwoofers, en Audyssey LFC
 • 6+1 HDMI-ingangen/3 HDMI-uitgangen (3D/ARC/CEC)
 • Aparte HDMI-uitgang voor Zone4
 • HDMI-ingang aan de voorzijde voor snelle aansluiting van een tablet, iPad/iPhone, camera, enz. met ondersteuning voor MHL
 • iPod-/iPhone-compatibele USB-ingang, inclusief oplaadmogelijkheid voor de iPad
 • Multiroom-/Multisource-functionaliteit inclusief HDMI Video
 • Eenvoudig te bedienen afstandsbediening en Marantz Remote App voor geavanceerd bladeren door mediabestanden
 • Phono MM-versterker

Features Marantz MM8077

 • 7 x 150 W (8 ohm), 7 x 180 W (6 ohm) RMS-vermogen (20 Hz – 20 kHz)
 • Discrete eindversterker met Current Feedback-technologie
 • High Current-voeding met ringkerntransformator
 • Marantz Reference-voedingscondensatoren met filter en snelle, discrete High Current stroomtransformators
 • Voortdurende aandrijving met lage impedantie mogelijk
 • Hoogste geluidskwaliteit op basis van ‘pure surround’-filosofie
 • Met koper bekleed chassis
 • Vergulde, hoogwaardige luidsprekeraansluitingen
 • Flasher-ingang, DC-trigger (in/uit), afstandsbediening (in/uit) • Delen:

Reacties

 1. peter v.b
  21 januari, 2013 om 20:23

  Hey Martijn. Zou dit graag eens in een 2.0 of desnoods 2.1 willen zien. Weet jij of er überhaupt zoiets bestaat?

  • Martijn Chel
   21 januari, 2013 om 20:58

   Dat zou wel mogelijk moeten zijn naar mijn idee, maar heb zelf vrij weinig ervaring met een dergelijke combinatie.

   • peter v.b
    21 januari, 2013 om 21:31

    Oh had hier natuurlijk moeten reageren:-)

   • peter v b
    31 januari, 2013 om 15:08

    Gevonden, een digitale stereo versterker met 3 HDMI ingangen en één uit van Nad. De c390 dd .weliswaar één beetje prijzig maar denk dat er straks meer betaalbare merken zullen volgen. Mvg peter.

 2. peter v.b
  21 januari, 2013 om 21:29

  Nou wil ik terug naar stereo maar zoek ik eigenlijk een versterker met hdmi aansluiting maar kan dat niet vinden. Dus die alles doet van een seround receiver zoals upscaling en lip sinc etc.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.