Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG toont eerste specificaties en foto’s 2013 LCD TV serie

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2012, 16:44 Categorie3D

Hoe dichter we in de buurt komen van CES 2013, des te minder er te raden overblijft van LG’s 2013 producten. De Koreaanse fabrikant heeft in de afgelopen twee weken al veel nieuwe producten onthuld, waaronder Google TV’s en Blu-ray home cinema systemen. De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar de 2013 LCD en plasma TV series, en ook deze heeft LG vandaag gedeeltelijk onthuld.

LG 2013 LCD TV series

LG komt volgend jaar weer met een groot aantal LCD TV’s die uitgerust zijn met LED achtergrondverlichting. De fabrikant geeft nog niet alle specificaties vrij, maar de modellen beschikken in ieder geval over verschillende draadloze streaming technieken als WiDi, Miracast, DLNA en NFC. Hiermee is het mogelijk om draadloos te communiceren met nagenoeg elk apparaat in je thuisnetwerk. Zo kun je een met NFC uitgeruste smartphone koppelen met de TV door deze in de buurt van de NFC tag te houden en kun je het beeld van je tablet weergeven op TV middels de Miracast standaard door deze tegen de TV te houden.

Daarnaast worden de 2013 LG LCD TV’s uitgerust met de nieuwe Magic Remote afstandsbediening waarmee je ook andere home cinema apparatuur middels bewegingen en spraak kunt bedienen, en 3D weergave middels de passieve 3D techniek en meegeleverde passieve 3D brillen. De hogere modellen beschikken over een nieuwe processor waardoor de beeldprocessen verbeterd worden en het Smart TV platform, dat ook meegeleverd wordt op elke TV en een nieuwe look gekregen heeft, snel en gebruiksvriendelijk is. Volgens LG zijn de grafische prestaties zelfs met 300 procent verbeterd door de nieuwe processor.

Nieuw design

Qua design heeft LG het frame rondom het display dit jaar wederom weten te verkleinen waardoor deze nauwelijks zichtbaar meer is. Ook is de vormgeving van de voet iets anders dan bij de 2012 modellen. De voet moet volgens LG het display doen lijken zweven en maakt het mogelijk het display te kantelen en te draaien.

Op 7 januari gaat de CES 2013 van start en zal LG al haar nieuwe modellen aan het publiek tonen.

Via: LG

  • Delen:

Reacties

  1. Willy
    01 januari, 2013 om 13:13

    Als in die schermen maar niet van die pisvlekken zitten zoals in de lm960 schermen !

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.