Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

ELAC introduceert FS 407 vloerstaande luidspreker

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2012, 15:48 CategorieLuidsprekers

Luidsprekerfabrikant ELAC introduceert de nieuwe 400-serie luidsprekers. Het eerste nieuwe model uit de serie is de FS 407 vloerstaande luidspreker, een model met een strakke en elegante afwerking. De FS 407 luidspreker is inmiddels te koop in Nederland voor een adviesprijs van 1.850 euro per stuk.

Met de introductie van de 400-serie is ELAC toe aan haar 5e generatie JET tweeter. Deze JET is een afgeleide van Oskar Heil’s AMT (Air Motion Transformer). ELAC heeft sinds de introductie ervan dit bijzondere luidsprekerprincipe verder doorontwikkeld. De 5e generatie JET heeft een gewijzigde geometrie van de folie, waardoor de al lage vervorming nog verder kon worden teruggedrongen. Hierdoor volstaat ook een eenvoudiger filter zodat het oplossend vermogen in het hoog nog verder wordt verbeterd.

Voor het laag wordt een nieuw wooferontwerp ingezet. Gebleven is de sandwich opzet van de luidsprekerconus voor een grote stijfheid en hoge inwendige demping. Het oppervlak van de conus werd vergroot en van een nieuw ontwikkelde surround voorzien. Samen met het aluminium chassis moet een nog diepere en strakkere laagweergave gerealiseerd worden. Dankzij de inwendige versteviging (Crossbar) in de luidsprekerbehuizing worden kastresonanties in de kiem gesmoord. Tenslotte maakt de Down-firing poort de luidspreker makkelijker plaatsbaar.

De ELAC FS 407 is vanaf heden leverbaar bij de geautoriseerde ELAC dealer voor een adviesprijs van 1.850 euro per stuk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.