Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste voetbalwedstrijd in 4K Ultra HD gefilmd

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2012, 18:38 CategorieDigitale tv

Dit jaar hebben we een hoop nieuwe TV’s voorbij zien komen die allemaal een nog betere beeldkwaliteit moeten bieden. Maar wanneer je een nog scherper beeld dan Full HD wilt dan zul je moeten kiezen voor een Ultra HD TV. Diverse fabrikanten komen dit jaar nog of begin volgend jaar met de eerste 4K Ultra HD TV’s met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels.

Voetbalwedstrijd in Ultra HD

Nou moet je al een redelijk gevulde bankrekening hebben om een Ultra HD TV te kunnen kopen maar het gebrek aan content lijkt een groter probleem. Momenteel is er nog geen enkele TV zender of filmstudio die content in 4K Ultra HD beschikbaar stelt. Daar zou echter snel verandering in kunnen komen. Onder meer Sky Deutschland ziet veel potentie in de hogere resolutie en heeft afgelopen weekend zelfs al een voetbalwedstrijd in Ultra HD opgenomen als proef.

Tijdens de voetbalwedstrijd werd gebruikgemaakt van één centrale Ultra HD camera en een camcorder naast het veld. Helaas was het voor abonnees van Sky niet mogelijk om de wedstrijd in hogere resolutie te bekijken mochten ze al een Ultra HD TV thuis hebben staan. Wel wordt de content waarschijnlijk in de toekomst gebruikt om nieuwe TV’s en de Ultra HD resolutie te promoten.

Voorlopig niet interessant

Wanneer Ultra HD echt zal doorbreken in de huiskamer is nog maar de vraag. Op dit moment moet je minimaal 15.000 euro neerleggen voor een hoge kwaliteit 4K Ultra HD TV, wat voor de meeste consumenten toch net wat teveel is. De verwachting is dat de nieuwe resolutie pas na 2016 breed geaccepteerd zal worden en dat dan ook de prijzen op een acceptabel niveau zullen liggen.

Via: Heise

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.