Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo stelt content EU1 beschikbaar via video on demand

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2012, 14:48 CategorieDigitale tv

Vanaf 23 november zijn de gerealiseerde producties van het EU1 initiatief beschikbaar via Ziggo Video on Demand. EU1 is een platform van en door film- en televisiemakers waarop professionals hun ideeën presenteren en films, series en documentaires tonen. EU1 is zonder extra kosten beschikbaar voor alle klanten van Ziggo die beschikken over een interactieve ontvanger. 

Wat is EU1?

EU1 is een initiatief van Waldemar Torenstra, Ruben Nicolai, Marko van Kampen en Maarten Beucker Andreae en is een platform van en door professionele film- en televisiemakers. Een online kanaal waar makers, kijkers, zenders, merken en investeerders samenkomen om de beste, leukste en populairste ideeën (pitches) van makers te realiseren. Het is in feite het eerste kanaal waar makers creatief de baas zijn. Kijkers kunnen op EU1 uiteraard content kijken, maar ook helpen projecten te realiseren, onder andere via crowdfunding.

Alle rechten blijven bij de maker en iedereen (cast en crew) die aan een project op EU1 meewerkt profiteert mee van elke euro die wordt verdiend met hun project. Van al het geld dat rondom content wordt verdiend, gaat 90 procent terug naar de makers om zo weer nieuwe producties te kunnen maken. EU1 ontvangt een vergoeding van 10 procent, met dat geld houdt EU1 het platform gezond en is in staat om te innoveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.