Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Video: Hoe Samsung een 8.000 euro kostende Smart TV ontwerpt

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2012, 12:27 Categorie3D

Sinds eind augustus is Nederland weer een high-end smart TV rijker, deze keer van Samsung. De Koreaanse fabrikant toonde tijdens IFA 2012 een nieuw high-end model dat zowel qua uiterlijk als qua prestaties in de hoogste kwaliteitsklasse thuis hoort. Dat alles komt echter niet tegen een aantrekkelijk prijskaartje. De 75ES9000 kost namelijk een kleine 8.000 euro.

Designproces Samsung 75ES9000

Met uitzondering van de nieuwe OLED TV’s van Samsung is de 75 inch ES9000 LCD TV toch wel het paradepaardje van dit moment. De fabrikant zegt er alles aan gedaan te hebben om van dit model de beste en mooiste TV van dit moment te maken. In onderstaande video wordt uitgebreid getoond hoe het ontwerpen van een indrukwekkende TV als deze in zijn werk gaat. Zo zou het design gekozen zijn uit meer dan 15.000 tekeningen en is de kleur ‘rose gold’ een resultaat van 24.000 uur (jawel!) hard werken. Samsung hoopt dat ook dan mensen de TV zien als een luxe product waaraan verschillende experts samengewerkt hebben met een echt gevoel voor vakmanschap.

Samsung 75ES9000

De Samsung 75ES9000 is een 75 inch LCD TV met een Full HD resolutie, LED achtergrondverlichting, Micro Dimming Ultimate en Precision Black technologie. Verder is de TV uitgerust met Samsung’s Smart TV platform, de mogelijkheid om de TV te bedienen middels spraak en bewegingen, een dual-core processor voor optimale prestaties, actieve 3D weergave met twee meegeleverde 3D brillen, Sound Share voor de koppeling van high-end audio en een profiel van maar 7.9 millimeter.

Prijs en beschikbaarheid

De TV is reeds in Nederland te koop voor een adviesprijs van 7.999 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.