Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert Central AV | Cubycon 2 alles-in-één home cinema set

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2012, 13:06 CategorieHome cinema sets

Teufel Audio presenteert vandaag de Central AV | Cubycon 2; een compleet home cinema systeem voor diegenen die een goede audiokwaliteit willen middels een all-in-one oplossing. Het systeem bestaat uit vijf aluminium satelliet luidsprekers, een compacte subwoofer en een multifunctionele receiver. Alle luidsprekers zijn horizontaal of verticaal te plaatsen. De receiver, de DecoderStation 7, is voorzien van alle analoge en digitale ingangen voor Blu-ray, televisie, gameconsoles en meer.

Teufel Central AV | Cubycon 2

De Central AV | Cubycon 2 is direct speelklaar, het is volgens Teufel een kwestie van aansluiten en afspelen. Het systeem beschikt over veel interessante features, waaronder 3D ondersteuning, ondersteuning voor high definition audioformaten zoals DTS HD of Dolby TrueHD, en drie HDMI ingangen en zes audio ingangen. De HDMI aansluiting is ARC compatibel en dankzij CEC-support is maar één afstandsbediening nodig om alle – compatibele en aangesloten – apparaten te kunnen bedienen.

Alle componenten van de Central AV | Cubycon 2 komen van dezelfde productietafel en zijn daardoor volgens de fabrikant perfect op elkaar afgestemd. Dankzij het formaat van alle componenten neemt het systeem weinig ruimte in beslag en kunnen alle componenten onopvallend in de woonkamer worden geïntegreerd. Akoestische compromissen zijn daarbij volgens Teufel niet gedaan want ook de kleine compacte speakers zijn in het bezit van duidelijk gevormd geluid met mooie boventonen, precieze spraakweergave en een krachtige bas.

Het all-in-one systeem is uit te breiden met een wireless module via de RearStation 4, een apparaatje dat de achterste luidsprekers van de Central AV | Cubycon 2 draadloos van audiosignalen voorziet.

Specificaties

  • Subwoofer met 350 Watt Class D eindversterker met drie 130 mm woofers
  • 3 HDMI ingangen
  • 1 HDMI uitgang
  • 3 digitale ingangen (2 x coaxiaal, 1 x optisch)
  • 3 analoge stereo ingangen
  • 3D ondersteuning
  • Ondersteuning voor HD audioformaten
  • Satellieten beschikken over 80 mm coax drivers, een 20 mm tweeter plus een 80 mm midrange chassis

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Teufel Central AV | Cubycon 2 is per direct verkrijgbaar op de website van Teufel voor een prijs van 1.799,99 euro De RearStation4 (wireless module) is los verkrijgbaar voor 299,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.