Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel introduceert de multifunctionele Aureol Real koptelefoon

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2012, 15:55 CategorieAccessoires

Teufel presenteert de Aureol Real, het eerste open koptelefoon model van de fabrikant. De Real is zeer licht met een gewicht van slechts 185 gram en beschikt over gevoerde, zachte fluwelen oorkussens met verstelbare oorschelpen. De Aureol Real heeft volgens Teufel neutrale en natuurlijke klanken en een breed frequentiebereik, waarbij bewust is afgezien van extreme bassen.

Multifunctioneel gebruik

De kabel van de Real is verwisselbaar, en daarmee is de koptelefoon geschikt voor multifunctioneel gebruik. De koptelefoon wordt standaard geleverd met twee kabels. De 3 meter lange kabelvariant is voorzien van een 6,3 mm stekker, en is geschikt voor gebruik direct aan de versterker. De tweede kabel is uitgerust met een 3,5 mm minijack stekker van 1,3 meter lang, speciaal voor gebruik met iPod, smartphone of tablet. Daarnaast zijn beide kabels met stof omgeven. Dit vermindert kabelruis en voorkomt het gevaar van kabelbreuk.

Audiokwaliteit

De Aureol Real is in het bezit van sterke neodymium-magneten en twee 44 mm-HD-drivers, die moeten zorgen voor een stabiel frequentieverloop zonder geluidsvervorming, ook bij een hoog volume. Dankzij het open ontwerp trillen de drivers (de ingebouwde luidsprekers) niet tegen de behuizing van de koptelefoon. De drivers hebben dus een resonantie-vrije omgeving, waardoor het natuurlijke en soepele frequentieverloop nog beter tot zijn recht moet komen.

Open of gesloten?

Een gesloten koptelefoon zorgt ervoor dat je akoestisch wordt afgesloten van alles wat om je heen gebeurt. Er wordt geen geluid vanuit de hoofdtelefoon naar de omgeving ‘gelekt’. Een gesloten koptelefoon geeft echter vaak een wat drukkend en minder natuurgetrouw geluid weer.  Een open koptelefoon, zoals de Aureol Real, heeft een open klankkast en laat daardoor meer geluid door en laat de druk volgens Teufel ‘ontsnappen’. Dit moet er volgens Teufel zorgen voor dat de koptelefoon comfortabeler te dragen is en de geluidsweergave natuurlijk is, zonder verlies aan kwaliteit of bass.

Prijs en beschikbaarheid

De Aureol Real is in een witte of zwarte uitvoering voor een prijs van 99,99 euro verkrijgbaar op de website van Teufel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.