Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony geeft details over 4K content voor de KD-84X9005 Ultra HD TV

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2012, 15:24 CategorieLcd en led tv's

Het gebrek aan native 4K content zal de verkopen van 4K Ultra HD voorlopig niet positief beïnvloeden maar Sony gaf vorige week aan een oplossing voor dit probleem te verwerken in de 25.000 euro kostende KD-84X9005 Ultra HD TV van het bedrijf. Sony levert namelijk een harddisk server met video player mee waarop native 4K content opgeslagen zal worden.

Sony 4K video player

Vorige week ontbrak het echter nog aan details over wat voor content er meegeleverd zou worden en de exacte integratie van de content. In gesprek met Engadget heeft Sony vandaag meer details vrijgegeven. Zo bestaat de ‘4K Ultra HD Home Experience’ een 4K video player, een harddisk server die zonder extra kosten meegeleverd zal worden bij de aankoop van Sony KD-84X9005 Ultra HD TV. Op de harddisk staan 10 volledige films (zie hieronder de lijst) en korte concert en actiesport videoclips in native 4K resolutie opgeslagen. Dat is echter niet alles want Sony levert ook haar nieuwe Xperia Tablet S mee waarop een speciale remote app te vinden is om alles mee te bedienen.

10 volledige films in 4K resolutie

 • The Amazing Spiderman
 • Total Recall (2012)
 • The Karate Kid (2010)
 • Salt
 • Battle Los Angeles
 • The Other Guys
 • Bad Teacher
 • That’s My Boy
 • Taxi Driver
 • The Bridge on the River Kwai

Het mooie is dat dit niet de definitieve lijst is. Sony geeft namelijk aan dat de harddisk (server) wanneer aangesloten op het internet voorzien kan worden van extra content. Deze content moet echter wel door Sony zelf beschikbaar gesteld worden.

4K upscaling

Mocht dit nog niet voldoende voor je zijn, iets wat ik kan begrijpen als je 25.000 euro aan een TV uitgeeft, dan kun je altijd nog Full HD materiaal door de TV laten omzetten naar de 4K Ultra HD resolutie. Dit is dan geen native 4K maar volgens Sony moeten beelden door de hogere resolutie daadwerkelijk een stuk indrukwekkender zijn.

Prijs en beschikbaarheid

Maar, na dit moois is er ook wat minder nieuws want Sony geeft aan dat de ‘4K Ultra HD Home Experience’ alleen beschikbaar zal zijn voor klanten in de VS. De Sony KD-84X9005 Ultra HD TV verschijnt in december wel op de Nederlandse markt voor een prijs van maar liefst 25.000 euro.

Lees meer over de nieuwe 4K Ultra HD resolutie.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.