Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony gaat 84 inch KD-84X9005 Ultra HD TV voorzien van 4K content

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2012, 16:14 CategorieLcd en led tv's

We hebben de afgelopen maanden aardig wat nieuwe 4K Ultra HD TV’s gelanceerd zien worden maar de grote vraag is hoe je aan 4K content komt wanneer nog geen enkele TV zender of filmstudio 4K materiaal beschikbaar stelt. Je zult een flink bedrag voor de eerste 4K Ultra HD TV’s neer moeten leggen en dus wil je ook van deze hogere resolutie kunnen genieten.

Native 4K content

Sony ziet dit probleem ook maar zegt als eerste fabrikant een speciale oplossing ontwikkeld te hebben. De nieuwe KD-84X9005 Ultra HD TV van Sony zal namelijk voorzien worden van native 4K content, waaronder twee volledige Hollywood films. Om welke films het gaat is niet duidelijk maar het is waarschijnlijk dat de films van Sony’s eigen filmstudio’s komen. De content wordt vanuit de fabriek op elke model geplaatst maar het lijkt erop dat er meer content beschikbaar gesteld zal worden na de introductie. Sony geeft aan dat er na Thanksgiving, op 26 november, meer informatie over de dienst vrijgegeven zal worden.

Prijs en beschikbaarheid

Het is helaas nog niet duidelijk of de 4K content ook beschikbaar zal zijn voor Europese kopers van de TV. De Sony KD-84X9005 Ultra HD TV moet in december op de markt verschijnen voor een prijs van maar liefst 25.000 euro.

Lees meer over de nieuwe 4K Ultra HD resolutie.

Bron: Sony

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.