Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp kondigt 32 inch IGZO monitor met 4K Ultra HD resolutie aan

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2012, 14:02 CategorieLcd en led tv's

We hebben het al een aantal keer over de nieuwe IGZO techniek gehad die meer pixels en een hogere lichtoutput met minder stroomverbruik mogelijk moet maken. Eind vorige maand presenteerde AUO een eerste 65 inch Ultra HD LCD TV die voorzien is van een IGZO paneel en vandaag presenteert Sharp eenzelfde display maar dan met een afmeting van 32 inch.

4K Ultra HD monitor

Sharp kondigt de PN-K321 monitor aan welke voornamelijk gericht is op de professionele gebruikers. De monitor heeft een schermformaat van 32 inch en een 4K Ultra HD resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Het nieuwe IGZO paneel maakt het mogelijk minder achtergrondverlichting te gebruiken zonder aan lichtoutput in te leveren en dus de energierekening te verlagen. Volgens Sharp kunnen displays door de nieuwe techniek ook dunner geproduceerd worden.

De PN-K321 monitor is het eerste product van Sharp dat beschikt over het IGZO paneel. Daarnaast is de monitor uitgerust met Edge Lit LED achtergrondverlichting, een helderheid van 250 cd/m², een stroomverbruik van 120 Watt, een DisplayPort en een HDMI aansluiting. In de behuizing zitten ook twee 2 Watt speakers verwerkt.

Prijs en beschikbaarheid

Mocht je interesse in deze monitor hebben dan kun je vast beginnen met sparen. Sharp zet de monitor namelijk in Japan op de markt voor omgerekend zo’n 4.250 euro. Wanneer de monitor naar Europa komt en voor welke prijs exact is nog niet bekend.

Bron: Sharp

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.