Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp introduceert XL-HF401PH audiosysteem met AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2012, 15:04 CategorieHome cinema sets

Er zijn de laatste tijd heel wat losse speakers, micro hifi systemen en receivers gelanceerd die beschikken over Apple’s AirPlay techniek om draadloos muziek uit je iTunes mediabibliotheek te streamen vanaf je Mac, PC, iPhone, iPad of iPod. Ook Sharp volgt deze trend met de introductie van het XL-HF401PH audiosysteem.

AirPlay streaming

Elke iMac of Macbook Pro met een Airport en iTunes software (vanaf versie 10.1) heeft de mogelijkheid om muziek af te spelen via de AirPlay technologie van Apple. Dit geldt ook voor de iPhone, iPad of iPod Touch (vanaf iOS 4.2). De XL-HF401PH werkt als een muziekontvanger en de tracks worden draadloos via Wifi door de luidsprekers weergegeven. AirPlay biedt een betere geluidskwaliteit en een groter bereik bij het streamen van muziek dan Bluetooth.

Sharp XL-HF401PH

Naast Apple apparaten kunnen alle MP3 spelers op de XL-HF401PH worden aangesloten via de USB of audio-ingang. Ook is het mogelijk MP3 en WMA bestanden vanaf een USB-stick of CD af te spelen en beschikt het systeem over DLNA waardoor je media draadloos kunt streamen vanaf apparaten binnen je thuisnetwerk. Het geluidssysteem beschikt daarnaast over een FM-tuner met RDS en een geheugen voor 40 voorgeprogrammeerde zenders. Met een vermogen van 2 x 50 watt (RMS) moet de XL-HF401PH goede geluidskwaliteit bieden. De speciaal geselecteerde componenten en de hoogwaardige 2-weg luidsprekers garanderen volgens Sharp een optimale geluidservaring. Desgewenst kan het systeem met een subwoofer worden uitgebreid.

Prijs en beschikbaarheid

De Sharp XL-HF401PH is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 349,00 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.