Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung presenteert 85 inch Ultra HD TV tijdens CES 2013

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2012, 15:34 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft vandaag bekendgemaakt dat er tijdens de consumentenelektronicashow in Las Vegas, CES 2013, een nieuwe TV gepresenteerd zal worden met een schermformaat van maar liefst 85 inch. Dat is echter niet het enige bijzondere, de LCD TV zou namelijk beschikken over een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, ook wel Ultra HD genaamd.

Samsung Ultra HD TV

De afgelopen maanden hebben diverse farikanten Ultra HD TV’s aangekondigd. Onder meer LG, Toshiba en Sony toonden modellen met een formaat van 84 inch. Samsung heeft echter nog steeds geen Ultra HD TV gepresenteerd maar daar moet tijdens CES 2013 verandering in komen. Naast de hoge resolutie zou de TV beschikken over LED achtergrondverlichting met een verbeterde local dimming techniek, Samsung’s Smart TV platform met spraakbediening en een verbeterde audioweergave.

Ultra HD stempel

Om een Ultra HD TV stempel te krijgen moet de TV aan een aantal voorwaarden voldoen. Uit de voorwaarden kunnen we bijvoorbeeld opmaken dat de TV voorzien zal zijn van minimaal één HDMI input met 4K Ultra HD ondersteuning zodat 4K materiaal vanuit een bron naar de TV gestuurd kan worden. Of de TV ook over de mogelijkheid beschikt om Full HD materiaal naar Ultra HD om te zetten is nog niet duidelijk.

Bron: Samsung

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.