Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung gaat voor flexibele OLED displays

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2012, 16:12 CategorieLcd en led tv's

We horen al maanden nieuws voorbij komen over flexibele en transparante displays, de displays van de toekomst, maar tot op heden zien we maar weinig tot niks op de markt verschijnen dat we ook daadwerkelijk kunnen kopen. toch zou daar begin 2013 verandering in moeten komen. Samsung zou namelijk vol willen inzetten op de productie van flexibele OLED displays.

Samsung’s flexibele OLED displays

Volgens de Wall Street Journal zou Samsung begin 2013 de eerste producten willen lanceren die beschikken over een flexibel OLED display maar hoe we dit ons exact moeten voorstellen wordt niet duidelijk. Waarschijnlijk gaat het in eerste instantie om smartphones met een flexibel display waardoor deze een stuk duurzamer worden. Door het glas in huidige OLED panelen te vervangen voor plastic zou Samsung namelijk virtueel onbreekbare displays kunnen produceren.

Concurrentie

Samsung is echter niet de enige fabrikant die werkt aan flexibele displays. Ook concurrenten als LG en Sharp zouden al in een vergevorderd stadium zijn en binnen niet al te lange tijd de eerste producten willen lanceren. LG zou zelfs werken aan flexibele displays met een 4k Ultra HD resolutie. Echter heeft nog geen enkele fabrikant tot op heden een product getoond of gelanceerd dat de markt zal bereiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.