Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung en Yahoo gaan samenwerking aan voor interactieve TV

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2012, 17:21 CategorieLcd en led tv's

Samsung en Yahoo hebben vandaag bekendgemaakt samen te gaan werken op het gebied van interactieve televisie. Yahoo heeft al een tijdje een eigen Connected TV platform, vergelijkbaar met het Google TV platform, voor onder andere TV’s maar een echt succes is het nog niet. Samsung zal in de nabije toekomst haar Smart TV’s gaan uitrusten met dit platform.

Yahoo Connected TV

De komende jaren zullen Samsung en Yahoo samenwerken om de dienst van Yahoo beschikbaar te stellen via Smart TV’s van de Koreaanse fabrikant. Connected TV moet gebruikers van een Smart TV voorzien van extra content tijdens commercials en TV uitzendingen. Hiervoor worden ook samenwerkingen aangegaan met adverteerders voor het tonen van aanbiedingen of coupons en omroepen voor achtergrondinformatie tijdens TV programma’s. Daarnaast kunnen gebruikers zelf ook applicaties downloaden op het platform.

Update voor Samsung Smart TV’s

Het is echter niet duidelijk of alle Samsung Smart TV’s een firmware update krijgen voor Yahoo Connected TV en of Samsung de dienst ook buiten de VS beschikbaar zal stellen. Samsung heeft overigens al tijden een eigen Smart Hub platform waarmee gebruikers applicaties kunnen downloaden en kunnen surfen op het internet. Dit Smart TV platform zal naast Connected TV blijven bestaan.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.