Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips komt in 2013 met TV’s speciaal voor het spelen van games

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2012, 16:10 Categorie3D

Philips heeft dit jaar al een groot aantal nieuwe TV’s gelanceerd waarvan het merendeel prima geschikt is voor het spelen van games, maar volgens de fabrikant kunnen TV’s nog veel beter wanneer het op het spelen van games aankomt. Maarten de Vries, directeur bij TP Vision, laat vandaag weten dat de fabrikant volgend jaar speciale gaming TV’s op de markt zal brengen.

Wat Philips, inmiddels onderdeel van TP Vision, precies van plan is met de nieuwe modellen is niet duidelijk, maar de Vries geeft aan dat de TV’s gericht zijn op het spelen van online games en dat de gebruikte displays de game-ervaring verder zullen optimaliseren. Philips zou gebruikmaken van processors met meer rekenkracht om high-end games te kunnen spelen op de TV’s. Daarbij worden ook 3D displays genoemd waarbij geen bril nodig is om het 3D effect waar te nemen, al zou deze techniek pas over twee jaar rijp zijn voor de markt. Toshiba heeft op dit moment al een bril-vrije 3D TV op de markt maar door de hoge prijs en de matige techniek is dit model nog geen succes.

Volgens de Vries zijn de nieuwe modellen van Philips de volgende grote stap op het gebied van Smart TV’s. De TV’s kunnen dus verbonden worden met het internet en krijgen waarschijnlijk toegang tot een speciale bibliotheek met games die gedownload kunnen worden en games die naar de TV gestreamd worden.

Bron: Elsevier

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.