Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

OLED TV’s breken pas door in 2016

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2012, 15:42 CategorieOled tv's

Begin dit jaar zagen we de eerste OLED TV’s verschijnen die geschikt zijn voor massaproductie. Zowel LG als Samsung toonde een 55 inch OLED TV waarvan de bedoeling was dat deze dit jaar nog op de markt zouden verschijnen. Inmiddels is duidelijk dat massaproductie er dit jaar niet meer inzit door problemen met de productie en wordt er gefocust op 2013.

Doorbraak in 2016

Uit onderzoek van NPD DisplaySearch blijkt dat we in 2013 ook nog niet veel van OLED TV’s hoeven te verwachten. Pas een jaar later zal het aantal verscheepte modellen pas over de één miljoen stuks grens gaan en in 2016 wordt de echte doorbraak verwacht met bijna 10 miljoen verscheepte OLED TV’s. In 2014 verwachten ook Panasonic en Sony hun eerste OLED TV’s klaar te hebben voor de markt.

Diverse uitdagingen

Volgens NPD DisplaySearch zijn er een aantal belangrijke uitdagingen die men eerst moet overwinnen. Het is namelijk nog verre van eenvoudig om een OLED TV van groot formaat (55 inch bijvoorbeeld) te produceren en de yield rate, het aantal geproduceerde modellen dat aan de eisen voldoet, ligt nog erg laag. Daarbij is de retailprijs van OLED TV’s momenteel nog veel te hoog met een gemiddelde van 10.00o dollar en krijgen OLED TV’s concurrentie van de nieuwe Ultra HD LCD TV’s.

Meer informatie

Al het nieuws over OLED technieken en TV’s vind je in ons OLED archief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.