Nintendo lanceert de Wii U gameconsole met Wii U GamePad controller

28 november 2012 1 Minuut 0 Reacties
Wii U

De Wii gameconsole van Nintendo is alweer een tijdje op de markt en loopt op bepaalde punten achter op de concurrentie. Daarom komt Nintendo vanaf 30 november met een nieuwe gameconsole die gaat onder de naam Wii U. Deze console is niet alleen een stand-alone console dat je aansluit op je display. Er wordt namelijk ook een GamePad controller meegeleverd.

Wii U Gameconsole

De Wii U GamePad controller is zoals de naam aangeeft een controller voor je console maar dient ook als tweede scherm. Zo kun je andere informatie op het scherm van de controller zien tijdens het spelen van een game wat de ervaring moet verbeteren. De controller is verder voorzien van bewegingsmeters, een ingebouwde camera, een microfoon en een stylus voor nauwkeurige touchscreen besturing.

De Wii U introduceert niet alleen nieuwe manieren om te spelen. Als het systeem op internet is aangesloten biedt het ook toegang tot diverse entertainmentfuncties. Bij de lancering is een systeemupdate beschikbaar waarmee Wii U bezitters toegang krijgen tot toepassingen als Miiverse, Nintendo eShop, Wii U Chat en een geavanceerde internetbrowser.

Reacties (0)