Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo lanceert de Wii U gameconsole met Wii U GamePad controller

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2012, 18:52 CategorieGaming

De Wii gameconsole van Nintendo is alweer een tijdje op de markt en loopt op bepaalde punten achter op de concurrentie. Daarom komt Nintendo vanaf 30 november met een nieuwe gameconsole die gaat onder de naam Wii U. Deze console is niet alleen een stand-alone console dat je aansluit op je display. Er wordt namelijk ook een GamePad controller meegeleverd.

Wii U Gameconsole

De Wii U GamePad controller is zoals de naam aangeeft een controller voor je console maar dient ook als tweede scherm. Zo kun je andere informatie op het scherm van de controller zien tijdens het spelen van een game wat de ervaring moet verbeteren. De controller is verder voorzien van bewegingsmeters, een ingebouwde camera, een microfoon en een stylus voor nauwkeurige touchscreen besturing.

De Wii U introduceert niet alleen nieuwe manieren om te spelen. Als het systeem op internet is aangesloten biedt het ook toegang tot diverse entertainmentfuncties. Bij de lancering is een systeemupdate beschikbaar waarmee Wii U bezitters toegang krijgen tot toepassingen als Miiverse, Nintendo eShop, Wii U Chat en een geavanceerde internetbrowser.

Drie pakketten

De Wii U wordt gelanceerd in drie verschillende hardwarepakketten. Het Basic Pack bevat de witte console met 8GB aan opslaggeheugen en de witte GamePad controller, terwijl het Premium Pack bestaat uit een zwarte console met 32GB aan opslaggeheugen, een zwarte controller, standaards voor beide producten, een oplaadstation voor de GamePad, een sensorbalk en het spel Nintendo Land. Daarnaast wordt er een ZombiU Premium Pack Limited Edition gelanceerd waarin de game Nintendo Land vervangen wordt voor ZombiU.

Alle drie de pakketten beschikken over een console met een HDMI uitgang voor de weergave van HD beelden. Dat geen enkele van de hardwarepakketten een Wii-afstandsbediening bevat, is om ervoor te zorgen dat Wii-bezitters geen accessoires hoeven aan te schaffen die ze al bezitten. Voor spelers die nog geen Wii-systeem bezitten levert Nintendo een Wii Remote Plus Additional Set met daarin een Wii-afstandsbediening Plus, Nunchuk en sensorbalk.

Prijs en beschikbaarheid

De Wii U console is vanaf 30 november in Nederland te koop voor een adviesprijs vanaf 299 euro en wordt meteen voorzien van een groot aanbod aan games. Nintendo geeft aan dat er op de dag van lancering al 23 games beschikbaar zullen zijn, waaronder New Super Mario Bros. U,  Nintendo Land en exclusieve spellen van third parties, zoals ZombiU van Ubisoft.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.