Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft brengt RTL XL, Eredivisie Live en Pathé Thuis naar de Xbox

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2012, 16:41 CategorieSoftware

De Xbox wordt meer en meer een multimedia platform, iets dat nu ook weer blijkt uit het feit dat Microsoft heeft aangekondigd de Nederlandse diensten RTL XL, Eredivisie Live en Pathé Thuis aan het aanbod van de gameconsole te zullen toevoegen. Met deze diensten wordt het mogelijk TV series, TV programma’s, films en voetbalwedstrijden te bekijken middels je Xbox.

App aanbod

De drie nieuwe partners zijn bezig met de ontwikkeling van applicaties die op de Xbox 360 kunnen draaien. Volgens Microsoft worden de applicaties tussen eind dit jaar en begin volgend jaar verwacht. Om de applicaties te kunnen gebruiken heb je wel een Xbox Live Gold abonnement nodig. Voor de Pathé Thuis en Eredivisie Live applicaties moet de gebruiker per voetbalwedstrijd of per film (SD of HD) betalen. Wat hiervoor de exacte prijzen gaan zijn is nog niet bekend.

De Xbox biedt gebruikers momenteel al toegang tot applicaties als YouTube, DailyMotion, en Muze.tv. Alle apps kunnen bediend worden met de Xbox 360 controller of met de Kinect techniek waarbij de gebruiker middels gebaren het scherm bedient.

Live TV kijken op de Xbox

In de nabije toekomst verwacht Microsoft ook live TV uitzendingen aan het aanbod op de Xbox 360 te kunnen toevoegen. Met welke bedrijven Microsoft hiervoor samenwerkt is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.