Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG EA93 21:9 IPS monitor begin 2013 te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2012, 18:42 CategorieLcd en led tv's

Eind augustus, tijdens de IFA 2012, beurs kondigde LG een opvallende nieuwe monitor aan. De EA93 heeft namelijk een formaat van 29 inch en een beeldverhouding van 21:9. Daarnaast beschikt de monitor over de IPS techniek die moet zorgen voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken. De EA93 monitor komt begin 2013 naar Nederland voor waarschijnlijk 500 euro.

LG EA93 monitor

De LG ES93 monitor is een van de grotere modellen die we dit jaar voorbij hebben zien komen maar het is de beeldverhouding die de monitor uniek maakt. 21:9 is een beeldverhouding die we echter wel eerder gezien hebben, bijvoorbeeld op de Philips Cinema LCD TV’s. Met een resolutie van 2.560 bij 1.080 pixels heb je natuurlijk heel wat ruimte op je scherm en volgens LG kun je hier handig op inspringen door middels speciale meegeleverde software in vier vensters te kunnen werken.

Wat betreft de aansluitingen beschikt de EA93 monitor over een DVI-D poort, twee HDMI poorten, dire USB 3.0 poorten, een audio ingang en uitgang, en een Displayport. Ook beschikt de monitor over ingebouwde speakers met een vermogen van 7 Watt.

Prijs en beschikbaarheid

De LG EA93 monitor is inmiddels in Zuid-Korea te koop voor omgerekend 500 euro. Begin volgend jaar momt het model naar Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.