Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hisense kondigt Ultra HD TV’s met Android aan

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2012, 16:12 CategorieLcd en led tv's

TV’s met de Ultra HD (voorheen 4K) resolutie zijn de nieuwe trend in de TV markt en daar spelen steeds meer fabrikanten op in. Ook het Chinese Hisense heeft deze week nieuwe TV’s aangekondigd die beschikken over een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. De Hisense XT880-serie zal begin volgend jaar tijdens CED 2013 in Las Vegas officieel gelanceerd worden.

De XT880 serie bestaat uit verschillende modellen; een 50 inch, een 58 inc en een 65 inch variant. Al deze modellen zijn uitgerust met de Ultra HD resolutie. Echter zijn dit niet de grootste Ultra HD TV’s die we de komende maanden gaan zien. Onder meer Toshiba, Sony en LG hebben onlangs al Ultra HD TV’s met een formaat van maar liefst 84 inch aangekondigd.

Naast een hoge resolutie beschikken de modellen over meer over een Smart TV platform dat gebaseerd is op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een dual-core ARM processor, 3D weergave, een ingebouwde web browser, een ingebouwde Wifi module, een slank design en een ronde voet met een opening aan de voorzijde. De bediening kan, zoals we gewend zijn, middels de afstandsbediening maar net als Samsung heeft Hisense bediening middels gebaren en spraakbediening toegevoegd, en is het mogelijk om Skype videogesprekken te voeren.

4K Ultra HD TV’s

Er zijn de afgelopen weken heel wat 4K Ultra HD TV’s gepresenteerd en gelanceerd. Deze kun je allemaal, inclusief algemeen nieuws over de techniek, terug vinden in ons 4K archief.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.