Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google lanceert nieuwe versie Google TV: Sneller en eenvoudiger

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2012, 18:33 CategorieSmart tv's

Het Google TV platform is nog steeds geen groot succes, maar dat bekent niet dat Google de verdere ontwikkeling voor gezien houdt. Deze week heeft de internetgigant een versie drie van het Google TV platform gelanceerd, welke volgens het bedrijf sneller en eenvoudiger moet zijn. Zo is er een nieuwe PrimeTime applicatie waarmee je eenvoudig door content kunt bladeren.

Google TV versie 3

Met Google TV versie 3 is het mogelijk de microfoon van de Google TV afstandsbediening te gebruiken om spraakopdrachten uit te voeren (Voice Search). Op deze manier kun je zoeken naar verschillende kanalen, applicaties, video’s, nummers en genres. Terwijl je naar een programma, serie of iets anders kijkt wordt onderin het scherm een mini-guide sectie getoond waarin suggesties weergegeven worden voor wat je wellicht na deze uitzending wilt kijken.

Google geeft ook aan dat de koppeling tussen de YouTube Android applicatie en Google TV verbeterd is. Zo moet een videoclip die je op je tablet of smartphone weergeeft direct op een TV met het Google TV platform getoond kunnen worden.

Google Play Music en Video

Eerder werd al bekend dat Google inmiddels ook media als muziek, video’s en TV series toegevoegd heeft aan de Play Store secties. Hierdoor wordt het mogelijk content aan te schaffen of te huren. Ook content die je reeds aangeschaft hebt op andere Google apparaten is beschikbaar via Google TV.

Via: Google

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.