Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TV’s zijn gemiddeld 2 inch groter dan een jaar geleden

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2012, 16:49 CategorieLcd en led tv's

Het zijn niet alleen technieken als OLED, Ultra HD en 3D die de TV markt snel doen veranderen, ook de grootte van TV’s is aan verandering onderhevig. We zien steeds vaker nieuwe TV’s opduiken met een schermformaat van 55 of 60 inch, en onlangs zagen we tijdens IFA 2012 zelfs meerdere modellen met een beeldformaat van 84 inch de revue passeren.

DisplaySearch heeft onderzocht wat de gemiddelde diagonaal van TV’s is, kijkend naar alle TV’s die wereldwijd verkocht worden. Waar we een jaar geleden gemiddeld een 34,8 inch TV in de huiskamer hadden staan is dit inmiddels gestegen naar 36.8 inch. In een jaar tijd komt dit dus neer op een stijging van 2 inch, wat behoorlijk wat is aangezien er elke maand een kleine 20 miljoen TV’s verscheept worden.

Sharp produceert de grootste TV’s

Niet geheel verrassend is Sharp volgens DisplaySearch de fabrikant die voorop loopt wat betreft grootformaat TV’s. Sharp lanceerde begin dit jaar maar liefst vijf nieuwe modellen met een formaat van 60 inch tot 80 inch. De gemiddelde grootte van een Sharp TV zou hiermee van 39.1 inch in augustus 2011 tot 48.3 inch in augustus 2012 gestegen zijn. Andere fabrikanten zitten rond de stijging van 2 inch.

Groot, groter, grootst

DisplaySearch verwacht dat deze trend zich voort zal zetten. Fabrikanten promoten de grotere modellen steeds intensiever omdat hier nu eenmaal de meeste marge op zit. Ook worden grotere TV’s steeds goedkoper waardoor de drempel voor consumenten lager komt te liggen. Daarnaast kunnen TV’s met de komst van de 4K Ultra HD resolutie steeds groter gemaakt worden zonder aan beeldkwaliteit te hoeven inleveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.