Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel verbetert stereo luidsprekers in de T-serie

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2012, 16:08 CategorieLuidsprekers

Teufel Audio presenteert opnieuw een upgrade binnen zijn luidspreker line-up. Kort na de introductie van de Ultima 40 Mk2 en de upgrade van het kleinere broertje naar de Ultima 20 Mk2, presenteert Teufel nieuwe versies van de stereo luidsprekers uit de T-serie. De T-serie biedt volgens Teufel een uitgebalanceerd geluid van ongehoorde klasse in deze prijscategorie.

Teufel T-serie

De geluidstechnici bij Teufel hebben bij de akoestieke afstemming van de nieuwe T-serie bewust op de omgeving van de luidsprekers gelet; in moderne woonruimtes is vaak een gebrek aan geluidsabsorberende materialen. Ook bij de opbouw van de boxen heeft men hier rekening mee gehouden. Zo werd de basafstemming van de T-serie geoptimaliseerd, waardoor de boxen ook dichtbij de muur kunnen worden geplaatst. De ontwikkelaars optimaliseerden ook andere details, zoals de positie van de drivers en vooral de hoge bandbreedte van de midrange driver.

Ook de gebogen voorkant van de behuizing van de luidsprekers is nieuw, en niet alleen een optische verbetering. Dit design heeft namelijk ook een akoestieke functie. De looptijd wordt gecorrigeerd door de iets naar achter geplaatste tweeter. Deze aanpassing moet de impuls- en spraakweergave in combinatie met de midrange driver en de woofer perfectioneren. Het is voor de eerste keer dat de iets naar achteren geplaatste tweeter nu ook bij de boekenkast luidspreker T 300 Mk2 zo wordt gebouwd. De holronde vormgeving van de tweeter minimaliseert reflecties en de iets naar achter geplaatste tweeter optimaliseert volgens Teufel de horizontale afstraling. De nieuw ontwikkelde tweeter van de T-serie moet dankzij een geventileerde dome tweeter en een verbeterde waveguide ook transparanter klinken, en bereikt een betere afstraling.

De woofer is met het hoogkwalitatieve kevlar/fiberglas membraan en een extra elastische ring uitgerust. De midrange driver is met een licht cellulose-membraan uitgerust. De membranen, chassis-behuizing, voorkant en behuizing, zijn qua kleur beter op elkaar afgestemd en geven de T-serie een elegant uiterlijk. De losse afdekkingen van de chassis worden magnetisch bevestigd. Zichtbare en storende bevestigingsgaten zijn daardoor niet aanwezig.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe T-serie is per direct verkrijgbaar via de website van Teufel tegen de volgende prijzen:

T 300 Mk2 – € 299,99
T 400 Mk2 – € 599,99
T 500 Mk2 – € 749,99

Teufel T 300 Mk2

 • 2- kanaalsopbouw
 • Belastbaar vermogen: 100 Watt
 • Impedantie: 4 Ohm
 • Volume: 87 dB
 • Frequentiebereik: 65 Hz – 21 kHz
 • Scheidingfrequentie: 3200

Teufel T 400 Mk2

 • Smalle 3-kanaals opbouw
 • Belastbaar vermogen: 140 Watt
 • Impedantie 4 Ohm
 • Volume: 87 dB
 • Frequentiebereik: 48 Hz – 21 kHz
 • Scheidingfrequentie: 205 Hz / 3000 Hz

Teufel T 500 Mk2

 • Fullsize 3-kanaalsopbouw
 • Belastbaar vermogen: 170 Watt
 • Impedantie: 4 Ohm
 • Volume: 88 dB
 • Frequentiebereik: 42 Hz – 21 kHz
 • Scheidingsfrequenties: 275 Hz / 3000 Hz
 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.