Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp toont ICC Ultra HD TV met 4K upscaling

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2012, 15:39 CategorieLcd en led tv's

We hebben de afgelopen weken al heel wat artikelen over 4K Ultra HD TV’s voorbij zien komen en vandaag kunnen we er nog een aan het archief toevoegen. Ook Sharp heeft namelijk een TV in ontwikkeling die beschikt over de zeer hoge 4K Ultra HD resolutie. Maar, dat is niet alles. Het model kan namelijk 1080p materiaal vloeiend upscalen naar 4K resolutie.

4K Ultra HD is de trend

Tijdens IFA 2012 hebben onder meer LG, Sony, Toshiba en Haier 4K Ultra HD TV’s getoond. De modellen van LG en Sony moeten dit jaar nog op de markt verschijnen. Toshiba heeft onlangs laten weten volgend jaar zelfs een heel assortiment aan 4K Ultra HD TV’s te zullen lanceren. Sharp presenteerde tijdens CEATEC 2012 in Japan deze week haar nieuwste ontwikkeling op het gebied van TV.

Sharp ICC Ultra HD TV

De 60 inch LCD TV van Sharp maakt gebruik van LED achtergrondverlichting en een zelf ontwikkelde ICC technologie die moet zorgen voor een vloeiende upscaling van 1080p full HD materiaal naar de 4K resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Overigens is Sharp niet de enige fabrikant die deze feature aan de nieuwe TV’s toevoegt. Het merendeel van de 4K Ultra HD TV’s die de komende maanden verschijnen bieden de mogelijkheid Blu-ray films en ander Full HD materiaal om te zetten naar de hogere resolutie. Eigenlijk is het iets waar men niet onderuit kan, er is namelijk nog geen 4K content beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer het ICC model van Sharp op de markt verschijnt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Meer informatie vind je in ons artikel 4K Ultra HD: Alles dat je moet weten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.