Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp ontwikkelt Moth-eye filter voor minder reflecties op LCD TV’s

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2012, 15:52 CategorieLcd en led tv's

Sharp heeft afgelopen week tijdens de CEATEC 2012 beurs in Japan een nieuwe techniek getoond die de reflecties (glare) op een LCD TV flink moet verminderen. De techniek heeft de naam Moth-eye meegekregen en is niet compleet nieuw. Philips lanceerde namelijk onlangs modellen in de nieuwe 9000 serie de uitgerust zijn met dezelfde techniek.

Het probleem dat veel LCD TV’s hebben is dat reflecties op het display goed zichtbaar zijn. Om dit probleem te verminderen gebruiken sommige fabrikant een matte filmlaag maar deze brengt als nadeel met zich mee dat het contrast ook verminderd. Er zijn ook fabrikanten die voor een glimmende filmlaag kiezen maar hiermee is de vermindering van de reflecties minimaal.

Het Moth-eye filter van Sharp, waar het bedrijf overigens wel patent op heeft, wordt voor het paneel van een LCD TV geplaatst en moet reflecties flink verminderen zonder een negatieve invloed op het contrast of de kleurweergave te hebben. Volgens de fabrikant bedraagt de schermreflectie op TV’s met het Moth-eye filter slechts 0,1 procent.

Tijdens CEATEC toonde Sharp twee nieuwe AQUOS LCD TV’s die voorzien waren van dit filter. Waarschijnlijk worden een aantal high-end modellen uit de 2013 LCD TV line-up uitgerust met de techniek.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.